Home B: zij-aanzicht met middenstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Home B: zij-aanzicht met middenstraat. © Haerynck Vanmeirhaeghe architecten en Bovenbouw architecten

212 studentenkamers: dit is wat er (eventueel) in de plaats komt van het bosje aan De Sterre

GENTEr is intussen al heel wat inkt over gevloeid: de UGent wil zowat 4.000 vierkante meter bos rooien om er nieuwe studentenhomes te zetten. Die moeten aansluiten bij de al bestaande homes Berta De Vriese. Niemand betwist dat er meer studentenkamers nodig zijn, maar hoe zou het nieuwe project er precies uitzien? 

 1. Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”
  Gent

  Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”

  Een achttienjarige Gentenaar overviel dit jaar drie mensen en schuwde daarbij geen geweld. Na zijn derde feit vloog hij in afwachting van zijn proces naar de gevangenis. De jonge kerel zegt dat zijn tijd in de gevangenis hem heeft doen inzien dat hij op het verkeerde pad was en belooft beterschap. “Ik woon terug bij mijn moeder en ze heeft veel verdriet over wat er gebeurd is. Dat wil ik haar niet meer aandoen.”
 2. Linkse studenten voeren actie met ‘brugspaghetti’ voor 2 euro: “De universiteit zou meer druk kunnen uitvoeren”
  GENT

  Linkse studenten voeren actie met ‘brugspa­ghet­ti’ voor 2 euro: “De universi­teit zou meer druk kunnen uitvoeren”

  Op dinsdagmiddag konden studenten een wel érg goedkope spaghetti scoren aan studentenrestaurant De Brug. Niet van de universiteit, weliswaar, maar van de communistische studentenvereniging Comac. De spaghetti voor 2 euro is een duidelijke knipoog naar de prijsverhoging van de befaamde brugspaghetti, maar “dat is niet het enige waar het om draait”, zegt woordvoerder Mingtje Wang