Deze fans zijn dolblij dat een kaartje konden bemachtigen.
Volledig scherm
Deze fans zijn dolblij dat een kaartje konden bemachtigen. © PJDG

2.000 Zweedse supporters bouwen een feestje op de Korenmarkt: “En er komen er nog meer”

GentWie in de Gentse binnenstad rondloopt, kan er niet naast kijken. De supporters van het Zweedse Djurgårdens IF zijn gearriveerd. Ze zijn met velen en laten van zich horen. Volgens de Gentse politie hebben zich donderdagnamiddag een kleine 2.000 supporters verzameld op de Korenmarkt om nog een ticket te bemachtigen. “Gelukkig is het een mooie omgeving om zo lang in de rij te staan.”

  1. Welkom in The Corner House, Vlaanderens laatste nachtrestaurant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”
    PREMIUM
    Gent

    Welkom in The Corner House, Vlaande­rens laatste nachtres­tau­rant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”

    In de jaren ’80 waren ze niet op één hand te tellen, maar intussen rest alleen nog The Corner House in Gent. Op wandelafstand van de Zuid vind je het laatste échte nachtrestaurant van Vlaanderen. Uitbater Omer Kirsan (60) werkt zeven dagen op zeven. Klanten komen van heinde en verre. Maar wat schuilt er achter zijn blauw verlichte gevel? “Of je nu belt om middernacht of om 4 uur ’s ochtends. Nooit krijg je hier te horen dat het niet past.”