(Illustratiebeeld) De resultaten van de snelheidscontrole zijn om van achterover te vallen.
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) De resultaten van de snelheidscontrole zijn om van achterover te vallen. © Wannes Nimmegeers

161 km/uur in bebouwde kom: Gentse politie flitst chauffeurs met hallucinante snelheden

“Snelheidscontroles blijven nodig”, besluit de Gentse politie nadat ze bij snelheidscontroles de afgelopen week onder andere een chauffeur flitsten die met 161 kilometer per uur voorbijreed in de bebouwde kom. In één avond op de Nieuwevaart betrapte de politie vijf chauffeurs die meer dan het dubbele van de toegelaten snelheid reden.

 1. Terwijl de wereld corona vreesde, redde Alain (45) het Vlaamse visbestand: “Tonnen en tonnen vissen gingen dood, maar niemand die alarm sloeg”
  PREMIUM

  Terwijl de wereld corona vreesde, redde Alain (45) het Vlaamse visbestand: “Tonnen en tonnen vissen gingen dood, maar niemand die alarm sloeg”

  Hoe herinnert u zich april 2020? Stel de vraag binnen tien jaar en alleen Alain Dillen (45) denkt niet meteen aan die verdomde lockdown. De bioloog uit Merelbeke sloeg als eerste alarm toen hij in de Franse Schelde massaal veel vissen zag sterven. “Dit is de grootste vermeden ramp uit mijn carrière”, blikt hij terug. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen van 2020 in dit dossier.
 2. Maak kennis met de ‘Twike’, een elektrische wagen met trappers, die binnenkort te huur is via Gents autodeelsysteem: “Ideaal voor een weekendje weg”
  Gent

  Maak kennis met de ‘Twike’, een elektri­sche wagen met trappers, die binnenkort te huur is via Gents autodeel­sys­teem: “Ideaal voor een weekendje weg”

  Wie ooit al gebruik heeft gemaakt van het particulier autodeelsysteem Dégage weet hoe het werkt: ofwel stel je je eigen auto ter beschikking voor anderen, ofwel leen je een auto. Over een week komt er een nieuwe, heel bijzondere wagen bij in het aanbod: de Twike. Dat is een kleine, elektrische wagen met trappers waarmee je tot 80 kilometer per uur kan halen, en vlot 100 kilometer kan afleggen.
 3. Restaurant De Lieve levert tot in Knokke met de fiets: “We staan erop dat ons eten deftig toekomt”
  Gent

  Restaurant De Lieve levert tot in Knokke met de fiets: “We staan erop dat ons eten deftig toekomt”

  De ouders en vrienden van Jan van Eetkaffee De Lieve vonden het ontzettend jammer dat ze geen eten konden laten leveren omdat ze te ver buiten Gent wonen. Dus besloot de mede-eigenaar om elke zondag een grote leverronde te doen via Beernem en Brugge naar Knokke met de bakfiets. De andere Gentse restaurants doen hun uiterste best, maar zo ver gaan er weinig. “Heen en terug naar Knokke via Beernem en Brugge, daar toe ik toch 5 tot 6,5 uur over, afhankelijk van hoeveel wind er is.”
 4. Winkels heropenen. “Maar als we zien dat het uit de hand loopt, zullen we niet aarzelen om zaken te sluiten”
  Gent

  Winkels heropenen. “Maar als we zien dat het uit de hand loopt, zullen we niet aarzelen om zaken te slui­ten”

  Morgenvroeg heropenen ook in Gent de winkels, en de stad heeft daarvoor strikte maatregelen vastgelegd. Er komt een maximucapaciteit op de drukste winkelassen, die in de gaten gehouden wordt door stewards. Er komt ook een algemene passantentelling in het stadscentrum. En grote ketens moeten mee hun wachtrij buiten onder controle houden. “Doen ze dat niet, dan zullen we niet aarzelen die zaken te sluiten", zegt middenstandsschepen Sofie Bracke. “De eerste koopzondag wordt ook een test, loopt het uit de hand, dan komen er geen koopzondagen meer.”
 1. Horecapersoneel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak
  Play

  Horecaper­so­neel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak

 2. Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen
  Play

  Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen