Het onkruid rond het appartementsblok vlakbij winkelcentrum Dok Noord staat inmiddels manshoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onkruid rond het appartementsblok vlakbij winkelcentrum Dok Noord staat inmiddels manshoog. © Wannes Nimmegeers

13.000 gezinnen op wachtlijst sociale woningen, maar dit flatgebouw in Gent raakt niet afgewerkt: “Geschil over brandweg oorzaak van ellende”

GentWie af en toe gaat shoppen in Dok Noord in Gent heeft het misschien al gezien. Op wandelafstand van het winkelcentrum staat een bijna afgewerkt appartementsgebouw te verkommeren. Sociale woningmaatschappij ABC wilde er 19 gezinnen onderdak geven, maar daar staken enkele buren een stokje voor. De werken liggen inmiddels een jaar stil. 

  1. Maand voor Arena Festival blijkt dat concerten in Ghelamco niet mogen: “Uit metingen blijkt nochtans dat vogels en auto’s meer lawaai maken”
    PREMIUM

    Maand voor Arena Festival blijkt dat concerten in Ghelamco niet mogen: “Uit metingen blijkt nochtans dat vogels en auto’s meer lawaai maken”

    De datum was vastgelegd, de locatie gekozen en de ticketverkoop liep als een trein, maar toch kan het Arena Festival niet doorgaan op 24 juni in de Ghelamco Arena. In 2008 had de Ghelamco Arena een aanvraag moeten indienen voor een milieuvergunning waarbij kan worden afgeweken van de geluidsnorm, maar dat is nooit gebeurd. Nu, een maand op voorhand, blijkt dat het groots opgezette nightlife-event niet kan doorgaan. Wat nu? “Wij gaan koppig door", reageert Michiel Vanderheyden van organisator Color Club.