Astrid De Bruycker (Vooruit) doet mee aan een voedselbedeling voor iftar aan de Al Fath-moskee in de Brugse Poort.
Volledig scherm
Astrid De Bruycker (Vooruit) doet mee aan een voedselbedeling voor iftar aan de Al Fath-moskee in de Brugse Poort. © Wannes Nimmegeers

110 maaltijden per dag, elke dag opnieuw: iftar in Gent is voor het tweede jaar op rij een afhaalgebeuren

GENTNormaal is het een moment van samenkomen, maar de moslimgemeenschap in Gent moet het, net als elders in het land, met een take-away variant van de iftar doen. In de El Fath-moskee in de Brugse Poort worden er elke dag ruim 100 maaltijden uitgedeeld. Voor wie het nodig heeft, of voor wie toch een tikkeltje sociaal contact zoekt tijdens de ramadan.

 1. Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straatwaarde 10 miljoen euro) onder Braziliaanse fruitsapboot in Gentse haven
  GENT

  Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straat­waar­de 10 miljoen euro) onder Braziliaan­se fruitsap­boot in Gentse haven

  In de Gentse haven is maandag een lading van 216 kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 10 miljoen euro, ontdekt op een fruitsapboot uit Brazilië. Dat meldt de federale politie. Een duikteam haalde de cocaïne uit een zeekast onder de waterlijn van het schip, na een tip van de Australische federale politie. Het schip vervoerde sinaasappelsap in bulk vanuit Santos in Brazilië, naar de Gentse haven.
 2. Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheepte: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”
  Gent

  Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheep­te: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”

  Twee mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 30 maanden, waarvan de helft met uitstel, en 18 maanden, volledig met uitstel, wegens heling van heel wat wagens. Het tweetal bracht de gestolen wagens over vanuit Frankrijk naar ons land. Ze gebruikten hiervoor containers, maar in sommige gevallen reden ze zelf om en weer. Zelf gaven ze aan niet geweten te hebben dat de wagens gestolen waren, maar dat verhaaltje ging niet op.