Aan de Hogeweg komen 11 woningen voor daklozen
Volledig scherm
Aan de Hogeweg komen 11 woningen voor daklozen © RV

11 Robuuste Woningen in Sint-Amandsberg zullen 11 daklozen permanent huisvesten, het wordt geen duiventil

In Sint-Amandsberg gaat de stad langs de Hogeweg 11 ‘Robuuste Woningen’ bouwen. Dat zijn kleine maar zeer stevige huizen waarin chronisch daklozen een nieuwe start zullen krijgen. Het project is uniek in Vlaanderen maar bestaat wel al in het buitenland. “De Gentse daklozen die geselecteerd worden, zullen daar een nieuwe thuis vinden. Het is geen doorloophuis of noodoplossing, het is de bedoeling dat ze een nieuwe start als buurtbewoner krijgen.”

 1. Ex-Buffalo Milicevic opent pizzeria in de Vlaanderenstraat: “Na mijn carrière wil ik in Gent blijven wonen”
  Gent

  Ex-Buffalo Milicevic opent pizzeria in de Vlaanderen­straat: “Na mijn carrière wil ik in Gent blijven wonen”

  Pizza Factory heeft zaterdagmiddag de deuren geopend voor vrienden en familie, donderdag 1 oktober volgt de officiële opening. Danijel Milicevic en goede vriend Nicola Salerno maakten werk van hun droomproject en lanceren in de Vlaanderenstraat een pizzeria met uitsluitend Italiaanse producten en een unieke insteek: “Wij zijn de eerste pizzeria met een pizza-abonnement.”
 2. Dit zijn de 15 slechtste fietspaden langs gewestwegen in Oost-Vlaanderen (en de heraanleg is vaak nog niet voor morgen)
  PREMIUM
  Regio

  Dit zijn de 15 slechtste fietspaden langs gewestwe­gen in Oost-Vlaanderen (en de heraanleg is vaak nog niet voor morgen)

  Smal, niet afgescheiden van de rijbaan, vol putten en in het slechtste geval geen belijning of zelfs gewoon geen fietspad. 62,9 procent van de Oost-Vlaamse fietspaden langs gewestwegen voldoet niet aan de norm en daarmee is onze provincie de slechtste leerling van de klas. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer. Onze Oost-Vlaamse redactie vond vijftien treffende voorbeelden van levensgevaarlijke situaties voor fietsers. Een eventuele heraanleg - als die al gepland is - laat in veel gevallen nog lang op zich wachten.