Volledig scherm
Archiefbeeld. © Geert De Rycke

106 bestuurders onder invloed bij alcoholcontroles in december

In de loop van de maand december vorig jaar heeft de politie Gent negen alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 3.929 bestuurders gecontroleerd. Daarvan werden er 106 bestuurders onder invloed gevat.

56 bestuurders testten positief op een alcoholtest. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden, wat neerkomt op 0.8 promille. Hun rijbewijs werd voor zes uur ingehouden, drie fietsers moesten ook hun fiets zes uur aan de kant laten staan omdat ze positief bliezen. Van twintig bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor vijftien dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL of 1,49 promille hadden.

44 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille). 3.876 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘safe’. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden. Er werden ook zestien speekseltesten afgenomen, zes bestuurders bleken onder de invloed van drugs te zijn. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Tijdens de alcoholcontroles werden ook 118 andere overtredingen vastgesteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove zakt af naar de Gentse Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde daarvoor te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijzen met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV.