Volledig scherm
Archiefbeeld. © Geert De Rycke

106 bestuurders onder invloed bij alcoholcontroles in december

In de loop van de maand december vorig jaar heeft de politie Gent negen alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 3.929 bestuurders gecontroleerd. Daarvan werden er 106 bestuurders onder invloed gevat.

56 bestuurders testten positief op een alcoholtest. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden, wat neerkomt op 0.8 promille. Hun rijbewijs werd voor zes uur ingehouden, drie fietsers moesten ook hun fiets zes uur aan de kant laten staan omdat ze positief bliezen. Van twintig bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor vijftien dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL of 1,49 promille hadden.

44 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille). 3.876 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘safe’. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden. Er werden ook zestien speekseltesten afgenomen, zes bestuurders bleken onder de invloed van drugs te zijn. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Tijdens de alcoholcontroles werden ook 118 andere overtredingen vastgesteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De plantentuin heeft opnieuw een bloeiende lijkenbloem

    De planten­tuin heeft opnieuw een bloeiende lijken­bloem

    In de plantentuin van de Ugent is vandaag de reuzenaronskelk gestart met bloeien. Dat is een wat ongewoon fenomeen. De bloem krijgt op enkele weken tijd een enorm uitsteeksel om dan hooguit twee dagen te bloeien. De eerste avond bloeien de vrouwelijke bloemetjes, de tweede avond de mannelijke. Met zijn geur van rottend vlees trekt hij aasvliegen aan voor de bestuiving. Wie de bloem wil zien - en vooral ruiken - rept zich dus maar beter de komende dagen naar de plantentuin. De plant valt te bewonderen tijdens de normale openingsuren van de tuin (9 u – 16.30u) aan de Ledeganck.
  2. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontroleerde voertuigen reed gisteren te te snel

    “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven”: 1 op 4 gecontro­leer­de voertuigen reed gisteren te te snel

    Bijna één op de vier voertuigen die gisteren de lens passeerde bij een snelheidscontrole in Drongen, reed te snel. De Gentse politie controleerde zondag iets meer dan 1.200 wagens. Drie snelheidsduivels maakte het zo bont, dat ze plaatse hun rijbewijs mochten afgeven voor vijftien dagen. “Deze trieste cijfers bewijzen dat controles op snelheid nodig blijven.”