Volledig scherm
Archiefbeeld. © Geert De Rycke

106 bestuurders onder invloed bij alcoholcontroles in december

In de loop van de maand december vorig jaar heeft de politie Gent negen alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 3.929 bestuurders gecontroleerd. Daarvan werden er 106 bestuurders onder invloed gevat.

56 bestuurders testten positief op een alcoholtest. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden, wat neerkomt op 0.8 promille. Hun rijbewijs werd voor zes uur ingehouden, drie fietsers moesten ook hun fiets zes uur aan de kant laten staan omdat ze positief bliezen. Van twintig bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor vijftien dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL of 1,49 promille hadden.

44 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille). 3.876 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘safe’. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden. Er werden ook zestien speekseltesten afgenomen, zes bestuurders bleken onder de invloed van drugs te zijn. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Tijdens de alcoholcontroles werden ook 118 andere overtredingen vastgesteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zware hinder op R4 aan Oostakker door brandend voertuig

    Zware hinder op R4 aan Oostakker door brandend voertuig

    Op de R4 richting Zelzate is dinsdagochtend rond 6.40 uur ter hoogte van Oostakker een vrachtwagen in brand gevlogen. De brandweer was snel ter plekke maar kon niet verhinderen dat de cabine van de vrachtwagen uitbrandde. Door de brand was er veel rookhinder en er waren ook enkel luide knallen te horen. Het verkeer richting de Gentse haven zat dan ook door de brand volledig in de knoop. Er waren op de E17 files vanaf Deinze en Lokeren. Op de R4 stond je stil vanaf Laarne. Iets na 9 uur was de rijbaan terug vrij gemaakt voor het verkeer.