Bloemen voor personeel UZ
Volledig scherm
Bloemen voor personeel UZ © UZ Gent

1.500 rozen voor helden van de zorg: UZ kan stilaan zelf Floraliën organiseren

En opnieuw zet een bloemenhandel de helden van de zorg in het Gentse UZ in de bloemen. Ditmaal schonk 2Grow 1500 mooie rozen aan het personeel van het ziekenhuis. Floraliën 2020 afgeschaft? In het UZ kunnen ze het bloemenfestival stilaan zelf organiseren. En dat is hen van harte gegund!

 1. Stad werft vierde flatwachter aan, maar wat doet die? “Bewoners spreken me aan voor eender wat, van een bananenschil op de gang tot sluikstorten”

  Stad werft vierde flatwach­ter aan, maar wat doet die? “Bewoners spreken me aan voor eender wat, van een bananen­schil op de gang tot sluikstor­ten”

  Het stadsbestuur werft een vierde ‘flatwatcher’ aan, maar wat houdt dat precies in? Kristof Ellertz (48) is al twee jaar flatwatcher voor de sociale hoogbouw aan de Watersportbaan. Daar fungeert hij als een wandelend aanspreekpunt. Bewoners kunnen bij hem terecht voor burenruzies, gesloten deuren, persoonlijke problemen, eender wat. Kristof zorgt zelf voor een oplossing of neemt contact om met wijkpartners om het probleem op te lossen. “Het is een klein beetje een roeping.”
 2. Flik/presentator Johan Dhaene met pensioen: “Ik lag op het dak van Delhaize in de tijd van de Bende Van Nijvel, maar werkte minstens even graag met de mensen in de wijk”
  PREMIUM

  Flik/presentator Johan Dhaene met pensioen: “Ik lag op het dak van Delhaize in de tijd van de Bende Van Nijvel, maar werkte minstens even graag met de mensen in de wijk”

  Na 37,5 jaar dienst hangt Johan Dhaene (58) vrijdag zijn politiekepie aan de haak. “Ik zou graag nog voortdoen, maar mijn bobijntje is af”, zegt hij. “Ik heb een prachtige loopbaan gehad, met al die mooie herinneringen kan ik gerust nog enkele jaren verder.” Johan was niet enkel bekend als flik, maar ook als presentator op de radio en van de populaire Flikkendagen.