Zo'n duizend man kwam bijeen op de Korenmarkt.
Volledig scherm
Zo'n duizend man kwam bijeen op de Korenmarkt. © SVWG

1.000 manifestanten op Korenmarkt om Palestijnen te steunen, situatie gedoogd door burgemeester De Clercq

GentZo’n duizend manifestanten zijn zondagnamiddag bijeengekomen op de Korenmarkt om hun steun te betuigen aan het Palestijnse volk. De politie liet betijen omdat burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) begrip heeft voor de ernst van de situatie in het Midden-Oosten.

 1. Zó nijpend is het tekort in de zorg: Gentse rusthuizen rekruteren voortaan verpleegkundigen in India
  PREMIUM
  Gent/Lochristi

  Zó nijpend is het tekort in de zorg: Gentse rusthuizen rekruteren voortaan verpleeg­kun­di­gen in India

  Met tal van openstaande vacatures en een groot deel van het personeel dat de pensioenleeftijd nadert, zijn ook de Gentse rusthuizen naarstig op zoek naar verplegers. De gaten raken niet opgevuld. Daarom wordt nu richting Azië gekeken. Het OCMW stapt in een proefproject waarbij Indische verpleegsters in eigen land Nederlands leren om na een jaar in Gent aan de slag te gaan. Lees hier hoe dat in zijn werk zal gaan.
 2. 25 jaar geleden crashte er een luchtballon tegen de Sint-Jacobskerk. “Het blijft de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”
  PREMIUM
  Gent

  25 jaar geleden crashte er een luchtbal­lon tegen de Sint-Jacobskerk. “Het blijft de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”

  Wie er toen bij was, weet het vandaag nog altijd. Op zondagavond 9 juni 1996 botste een heteluchtballon tegen de kerktoren van Sint-Jacobs, en bleef daar hangen. De ballonvaarder en zijn twee passagiers werden op spectaculaire wijze gered door de brandweer, het ballonzeil werd een dag later naar beneden gehaald. “Toen die oproep binnenkwam, dacht ik eerst dat het een grap was", herinnert brandweerman Yves Pieters zich. Hij was toen nog maar een paar maanden in dienst.