1. 5de Lichtfestival brengt publiekslievelingen terug, naast uiteraard veel nieuw én Gents werk
  Gent

  5de Lichtfesti­val brengt publieks­lie­ve­lin­gen terug, naast uiteraard veel nieuw én Gents werk

  Eindelijk licht in de duisternis: van 10 tot en met 14 november vindt de vijfde - uitgestelde - editie van het Gentse Lichtfestival plaats, 10 jaar na de eerste editie. Voor de gelegenheid komen enkele publiekslievelingen terug, zoals de maan en de lichtkathedraal. Die worden wel op andere plekken gezet. In totaal zullen 36 werken op het 7,5 kilometer lange parcours te zien zijn, waarvan 22 Gentse.
 1. Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man (60) moet haar 94.300 euro terugbetalen
  Gent

  Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man (60) moet haar 94.300 euro terugbeta­len

  Een 86-jarige Gentse vrouw is jarenlang belogen en bedrogen geweest door een man (60) die stelselmatig haar vertrouwen wist te winnen. De beklaagde leerde de vrouw, die kinderloos en al enkele jaren weduwe is, kennen in 2010 en gebruikte zijn charme om haar te misleiden. Achter haar rug om plunderde hij echter haar bankrekening. De man werd veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, een boete van 4.000 euro en het terugbetalen van 94.300 euro.
 2. Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstandig de trein op kan”
  Gent

  Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstan­dig de trein op kan”

  Kurt Vanhauwaert (51) is een typische Gentenaar: koppig en recht voor de raap. Zijn lichaam weigert op vele manieren dienst, maar dat weerhoudt Kurt er niet van om zelfstandig zijn zin te doen. Alleen met de trein reizen blijft voor hem een onoverkomelijk drama. Twee jaar geleden schreef hij een vlammende brief naar de NMBS, waarop toch een en ander in gang werd gezet. Vandaag zegt Kurt beterschap te zien, maar nog veel te weinig.
 1. “Lieg niet tegen je kind als er iemand sterft": Missing You organiseert congres over rouwen met kinderen en jongeren
  GENT

  “Lieg niet tegen je kind als er iemand sterft": Missing You organi­seert congres over rouwen met kinderen en jongeren

  Hoe leg je aan je dochtertje van zes jaar uit dat papa niet meer thuiskomt? Moet je echt aan je tienjarig zoontje zeggen dat zijn broer uit het leven is gestapt? Geen evidente vragen. Missing You, een vzw die al twintig jaar lotgenotencontact organiseert voor kinderen en jongeren die rouwen, probeert zo de last al even te verlichten. “Maar er bestaan maatschappelijk nog heel veel vooroordelen over rouw, zeker bij kinderen", zegt Tine Depoorter, coördinator van Missing You.
 2. Studentenclub vraagt om kaartjes en tekeningen te sturen naar vicepreses Dali (20) die zwaargewond werd gevonden op straat na avondje Overpoort
  Gent

  Studenten­club vraagt om kaartjes en tekeningen te sturen naar vicepreses Dali (20) die zwaarge­wond werd gevonden op straat na avondje Overpoort

  Dali van Buynder (20), de student die zaterdagnamiddag teruggevonden werd met een grove hoofdwonde na een avondje uit, ligt nog steeds op intensieve zorg. Om hem een hart onder de riem te steken, vraagt de studentenverenging van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, waarvan Dali vicepreses is, om hem een kaartje en tekeningen te sturen.