Robin (42) haalde veel van zijn eten uit de afvalbakken van winkels en restaurants.
Volledig scherm
Robin (42) haalde veel van zijn eten uit de afvalbakken van winkels en restaurants. © Robin Stokrom

Robin (42) betaalde de huur van donaties: ‘Eten haalden we uit afvalbakken’

geldloos levenIn deze verhalenreeks vertellen mensen die het uitprobeerden - of het nog steeds doen - hoe het is om te leven zonder geld. Wat doet het met je als je geldloos door het leven gaat? Robin Stokrom (42) is initiatiefnemer van Geldloos.nl, een website die mensen ideeën geeft over hoe zij een leven zonder of met weinig geld kunnen vormgeven. Zelf leefde hij ook een tijd zonder geld.

 1. Hoe bewust lenen studenten? ‘DUO doet te weinig aan voorlichting’

  Hoe bewust lenen studenten? ‘DUO doet te weinig aan voorlich­ting’

  Studieschuld: het is momenteel een onderwerp dat volop in de aandacht staat, door de eventuele BKR-registratie van de schuld. Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten vaak na het afronden ervan met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 1: de verantwoordelijkheid die lenen met zich meebrengt.
 2. Henk (35) liep zonder een cent op zak naar Jeruzalem: ‘Door vitaminetekort begonnen mijn nagels los te laten’
  Geldloos leven

  Henk (35) liep zonder een cent op zak naar Jeruzalem: ‘Door vitaminete­kort begonnen mijn nagels los te laten’

  In deze verhalenreeks vertellen mensen die het uitprobeerden - of het nog steeds doen - hoe het is om te leven zonder geld. Wat doet het met je als je geldloos door het leven gaat? Beroepsavonturier Henk van der Klok wilde daar achter komen en liep van Stadskanaal naar Jeruzalem, zonder een cent op zak. Een tijdelijk, leerzaam experiment waar hij nog steeds de vruchten van plukt.
 1. Eindelijk weer markt in Veere
  Play

  Eindelijk weer markt in Veere

 2. Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af
  Play

  Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af