Daniëlle gaat nooit op vakantie: ,,Ik zou best eens de big five in Afrika willen gaan zien, maar mijn paarden zijn gewoon honderd keer belangrijker.”
Volledig scherm
Daniëlle gaat nooit op vakantie: ,,Ik zou best eens de big five in Afrika willen gaan zien, maar mijn paarden zijn gewoon honderd keer belangrijker.” © Marijke Beens

Paarden zijn een dure hobby, weet Daniëlle (40): ‘Vakanties kunnen niet’

Paarden zijn duur. Toch zijn er ontzettend veel liefhebbers die alles overhebben voor hun ros. Dan maar niet op vakantie, geen nieuwe kleren, geen spaargeld op de bank. Wat kost het om een paard te houden? En wat is de magie van paardenliefde, waardoor mensen er zoveel andere zaken voor laten?

 1. Actie voeren voor singles: ‘Alleenstaande krijgt met zelfde inkomen geen toeslag’

  Actie voeren voor singles: ‘Alleen­staan­de krijgt met zelfde inkomen geen toeslag’

  Alleenstaanden klagen steeds vaker dat ze financieel benadeeld worden ten opzichte van tweeverdieners en gezinnen. Mensen die in hun eentje een huishouden voeren, zo zeggen ze, zijn met alles duurder uit. Ze hebben in verhouding hogere kosten voor levensonderhoud en betalen meer belasting. En hoewel ruim een derde van alle huishoudens bestaat uit één persoon, en dit aandeel alleen maar zal toenemen, doet de overheid er niets aan. „De hele maatschappij is ingericht op stellen of gezinnen. Alleenstaanden worden gediscrimineerd.”
 2. De rijksten der aarde azen op de haven van Rotterdam: ze willen er hun superjachten kwijt
  PREMIUM

  De rijksten der aarde azen op de haven van Rotterdam: ze willen er hun superjach­ten kwijt

  Superjachten van de allerrijksten der aarde moeten een vaste ligplaats krijgen op een A-locatie in Rotterdam. Daarover zijn de bouwers van megaschepen in de regio Drechtsteden, de gemeenten en het Havenbedrijf Rotterdam het onlangs eens geworden. Over pakweg vijf jaar zou het eerste miljoenenjacht al in de stad kunnen aanmeren. ,,Een essentiële stap’’, zegt burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam, waar ’s werelds bekendste jachtbouwer Oceanco is gevestigd.