Jason De Bosschere-Demeijer (21): ‘Ik kan mensen niet genoeg aanraden om al op jonge leeftijd te beleggen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Jason De Bosschere-Demeijer (21): ‘Ik kan mensen niet genoeg aanraden om al op jonge leeftijd te beleggen.’ © ID/ Sander Buyck

Julie (20) behoort tot groeiende groep jonge beleggers: 'Investeringen brengen meer op’

De lage rente op spaarrekeningen en de vrees voor inflatie drijven heel wat mensen naar de beurs. Opvallend daarbij is dat de beursspelers steeds jonger zijn. Drie Belgische jongeren vertellen over hoe en waarom ze op de beurs actief zijn.

 1. Lotte (25) ging van materialist naar minimalist: ‘Leef vanuit handbagage van nog geen tien kilo’
  digital nomads

  Lotte (25) ging van materia­list naar minimalist: ‘Leef vanuit handbagage van nog geen tien kilo’

  Werken vanaf een tropisch eiland, met laptop én cocktail voor de grijp: nu we dankzij corona steeds meer locatie-onafhankelijk werken, zet de trend van leven als een ‘digitale nomade’ stevig door. Maar is het echt zo idyllisch als het ons, op een regenovergoten dag in Nederland, lijkt? Hoe pakken digital nomads het aan? En hoe regelen zij het financieel? Deze week: Lotte van de Ven (25), die zich door haar scoliose niet laat tegenhouden om haar geld al reizende te verdienen.
 2. Ze verkocht huis en spullen, werkt nu op Mallorca, maar het lukt Kim (39) nog niet om te sparen
  digital nomads

  Ze verkocht huis en spullen, werkt nu op Mallorca, maar het lukt Kim (39) nog niet om te sparen

  Werken vanaf een tropisch eiland, met laptop én cocktail voor de grijp: nu we dankzij corona steeds meer locatie-onafhankelijk werken, zet de trend van leven als een ‘digitale nomade’ stevig door. Maar is het echt zo idyllisch als het ons, op een regenovergoten dag in Nederland, lijkt? Hoe pakken digital nomads het aan? En hoe regelen zij het financieel? Deze week: Kim Nijmeijer (39), die na het overlijden van haar moeder de biezen pakte en permanent reist.