De markt is een van de plekken waar relatief veel met contant geld wordt betaald. Kooplieden storten de opbrengst meerdere keren per week bij de bank.
Volledig scherm
PREMIUM
De markt is een van de plekken waar relatief veel met contant geld wordt betaald. Kooplieden storten de opbrengst meerdere keren per week bij de bank. © Henri van der Beek

Geldzorgen voor ondernemers: hoe komen ze veilig van hun klinkende munt af?

Ondernemers hebben steeds meer moeite met het storten van contant geld bij een bank. Door de sluiting van filialen moeten ze kilometers verder rijden. Alternatieven dichterbij vinden ze onhandig en onveilig. MKB Nederland noemt de situatie ‘zeer zorgelijk’.

  1. Steven (40) werkt vanuit Mexico maar bouwt geen pensioen op: 'Ik ben een naïeve sukkel’
    Digital Nomads

    Steven (40) werkt vanuit Mexico maar bouwt geen pensioen op: 'Ik ben een naïeve sukkel’

    Werken vanaf een tropisch eiland, met laptop én cocktail voor de grijp: nu we dankzij corona steeds meer locatie-onafhankelijk werken, zet de trend van leven als een ‘digitale nomade’ stevig door. Maar is het echt zo idyllisch als het, op een regen overgoten dag in Nederland, lijkt? Hoe pakken digital nomads het aan? En hoe regelen zij het financieel? Deze week: Steven van Beek (40) over de liefde en de financiële onzekerheden van een digitale nomade.