Directeur Michel van Leeuwen (foto) is niet de naamgever van het inmiddels landelijk (en in België) opererende incassobedrijf dat in 1948 wortel schoot  in Rotterdam. Dat was Arij Flanderijn, wiens zoon Hans nog altijd werkzaam is in het bedrijf. Hun deurwaarders gaan net een stapje verder.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Michel van Leeuwen (foto) is niet de naamgever van het inmiddels landelijk (en in België) opererende incassobedrijf dat in 1948 wortel schoot in Rotterdam. Dat was Arij Flanderijn, wiens zoon Hans nog altijd werkzaam is in het bedrijf. Hun deurwaarders gaan net een stapje verder. © Frank de Roo

Dit incassobureau is het eigen schuld, dikke bult-denken ver voorbij: ‘We helpen je juist graag’

Ze zien zichzelf graag als de voorvechters van ‘sociaal incasseren’ en krijgen zelfs een dikke plus van de schuldenaren waar ze over de vloer komen. Bij incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn zijn ze het ‘eigen schuld, dikke bult’-denken ver voorbij. ,,Onze mensen denken juist met je mee, om te voorkomen dat je steeds verder in de problemen komt.”

  1. Panos en Foteini maken meubels en speelapparaten van jouw plastic afval: ‘15.000 doppen voor een bank’
    PREMIUM
    made in 010

    Panos en Foteini maken meubels en speelappa­ra­ten van jouw plastic afval: ‘15.000 doppen voor een bank’

    Panos Sakkas (41) en Foteini Setaki (38), beiden Griek van geboorte, zijn meer dan geliefden en businesspartners alleen. Het zijn bovenal idealisten die met hun bedrijf The New Raw plastic afval wereldwijd een nieuw leven proberen te geven. Hun oplossing: de hele boel liefst zo lokaal mogelijk omsmelten om er via 3D-printers meubels en speelapparaten voor de publieke ruimte van te maken.