Dennis gaf bijna 8000 euro uit aan de operatie van zijn kat: ‘Twee weken later heb ik haar laten inslapen’
GeldflatersIedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. Deze week Dennis Lans (31) die bijna 8000 euro uitgaf aan een operatie voor zijn kat die twee weken later alsnog stierf.
Wanneer speelde dit?
,,Begin 2020. Mijn kat, Korra, een poesje van 5 jaar, was ziek en dat bleek al vrij snel ernstig te zijn.”
Hoe kwam je erachter dat het mis was?
,,Ze wilde niet meer eten en verstopte zich telkens. Dus ging ik met haar naar de dierenarts. De echo liet zien dat er een niersteen vastzat in haar urineleider, dat is het buisje naar de blaas toe. Hierdoor kon ze het vocht uit haar nier niet meer kwijt en ging haar nier opzetten waardoor ze ernstig nierfalen had. Ze had heel erg veel pijn.”
Wat adviseerde de dierenarts?
,,Ik kreeg het advies om meteen met haar naar het Universitair Dierenziekenhuis in Utrecht te gaan. Ik had geen vervoer dus samen met mijn broer reed ik met Korra naar Utrecht. Om 22.00 uur ‘s avonds gaf ik haar daar af. Ze herhaalden de tests die mijn dierenarts al had uitgevoerd en ze kwamen met een voorstel voor een operatie aan haar nieren.”
Hoeveel zou het je kosten?
,,3000 euro voor de operatie en 300 euro terugkerende kosten per maand. Na het eerste halfjaar zou dat 300 euro per kwartaal worden, voor de herhaalafspraak voor controle en het doorspoelen van het systeem.”
Ook een geldflater begaan? Een misser waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven en wil je anderen daar met jouw verhaal voor behoeden? Mail dan naar geld@dpgmedia.nl.
Dat is ontzettend veel geld!
,,Ja en het was niet de eerste keer dat ze iets had. Ze had een keer longontsteking, ze kon eens een tijd niet lopen en had ernstige rugklachten; met Korra was er altijd van alles en nog wat.”
En toch ging je ervoor?
,,Toen ik haar uit het asiel haalde, was ze een halfjaar. Ik wist niet dat het een probleemkatje zou worden, ik was zo dol op haar. Daarvoor was ik net richting Brabant verhuisd, daar kende ik niemand. Daardoor betekende ze veel voor me en wilde ik zo ver mogelijk gaan om haar te redden. Tot ik de grens financieel had bereikt.”
In overleg met de dierenarts heb ik haar laten inslapen. Ze is in mijn armen overleden, dat was rustiger voor haar
En waar lag die grens uiteindelijk?
,,Tijdens het traject hielden ze me netjes op de hoogte en vroegen me telkens eerst of ik akkoord ging met het bedrag. De operatie was geslaagd, daarna lag ze 3 dagen op de intensive care, daarna kreeg ze nazorg. Toen ze na anderhalve week nog steeds niet zelfstandig kon eten - ze kreeg sondevoeding - kreeg ik haar mee naar huis in de hoop dat haar vertrouwde omgeving een positief effect zou hebben. Maar na een dag thuis zat ik alweer bij de dierenarts; de plek waar het buisje voor de sondevoeding doorheen ging, was ontstoken.
Ik was al bijna 8000 euro kwijt, meer kon ik niet opbrengen. In overleg met de dierenarts heb ik haar laten inslapen. Ze is in mijn armen overleden, dat was rustiger voor haar.”
Hoe kijk je erop terug?
,,Ik had haar graag nog een jaar of tien bij me gehad. Ik ben blij dat ik de financiële mogelijkheden had om haar proberen te redden maar achteraf besef ik dat ik het meer voor mezelf probeerde dan voor haar. Ik ben heel verdrietig geweest maar inmiddels heb ik Suusje, ook een poes uit het asiel. Haar ga ik wel laten verzekeren, want door Korra weet ik hoe duur een huisdier kan uitpakken.”
Welke behandelingen worden er eigenlijk vergoed door een ziektekostenverzekering voor je hond of poes? Vergelijkingsite Independer legt uit wat een huisdierverzekering inhoudt.
Wil je op de hoogte blijven van handige tips om met je geld om te gaan en geïnspireerd raken hoe anderen hun financiën regelen? Volg ons dan op Facebook en Twitter!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zerya (15) dolblij met betaalbaar alternatief voor bijles: ‘Niveau omhoog gegaan bij wiskunde’
Huiswerkbegeleiding kan bijdragen aan betere schoolprestaties, maar betekent ook vaak: flink dokken. Wat als je dat niet kunt betalen? Er zijn steeds meer (online) platformen die bijles bieden aan kinderen van ouders zónder dikke portemonnee. ,,Tegenwoordig loop je bijna een leerachterstand op als je geen huiswerkbegeleiding krijgt.” -
Zo werkt de fraude met NFT's en crypto: 'Totale gekte’
Marktmanipulatie - voor eigen gewin de prijs van een product te beïnvloeden - is al zo oud als de weg naar Rome. Dit komt ook voor in de wereld van NFT’s (non-fungible tokens) en crypto. Dit heet washtrading. Hoe werkt dat precies? -
PREMIUM
Miljonairsbegeleidster Bea van de Postcodeloterij: ‘Je leert mensen pas kennen als ‘t om geld gaat’
Bea Post (68) begeleidt mensen die opeens heel rijk worden na deelname aan de Postcode Loterij. Al dertig jaar. Er was zelfs een man die zelfmoord pleegde toen hij miljonair werd. -
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUM
Gaat mijn termijnbedrag omlaag en vijf andere vragen over het prijsplafond
Het prijsplafond is 1 januari ingegaan waardoor miljoenen Nederlandse huishoudens de rekening fors zien dalen. Maar zet de thermostaat niet meteen op 20 graden want energie is nog altijd ruim twee keer duurder dan vroeger. Zes vragen en antwoorden over het prijsplafond. -
-
-
Met video1
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
PREMIUM
In deze sportschool krijg je geld terug als je komt trainen: ‘Hoe vaker je komt, hoe goedkoper het wordt’
Dit jaar je goede voornemen om meer te gaan sporten eíndelijk volhouden? Sportinstructeur Kafel Voorn heeft de oplossing. ,,Voor iedere training die je doet, krijg je bij mij een euro terug.”