Maaike (34) gelooft in de kracht van geld uitgeven en visualiseren dat je meer krijgt. Ze verdient haar geld met cursussen over die manier van denken.
Volledig scherm
Maaike (34) gelooft in de kracht van geld uitgeven en visualiseren dat je meer krijgt. Ze verdient haar geld met cursussen over die manier van denken. © Maaike van Rheenen

Coach van 3800 euro per maand, wekelijks een massage: bij Maaike (34) kan het niet op

big spendersMensen met een gat in de hand zijn er in alle soorten en maten. De één schaamt zich en wil zijn of haar leven beteren, de ander ziet het als een hobby om het geld rijkelijk te laten vloeien, weer een ander gelooft dat veel spenderen veel geld oplevert. In deze nieuwe reeks vertellen big spenders hun verhaal. Deze week: Maaike van Rheenen (34), die gelooft dat je flink moet uitgeven om meer binnen te halen.

 1. Coronapatent niet vrijgegeven: Deze mannen werden miljardair door de verkoop van vaccins
  PREMIUM

  Coronapa­tent niet vrijgege­ven: Deze mannen werden miljardair door de verkoop van vaccins

  De winst op de verkoop van coronavaccins heeft al minstens negen nieuwe miljardairs voortgebracht - stuk voor stuk hoge bonzen van farmabedrijven. Zo berekende People’s Vaccine Alliance, een ngo-samenwerking die pleit voor het opheffen van patenten op vaccins. ,,Met de 15,8 miljard euro die deze negen samen verdienden zou de voltallige bevolking van alle ontwikkelingslanden minstens één keer gevaccineerd kunnen worden.” Toch besliste de G20 vorige week de patenten op coronavaccins voorlopig niet vrij te geven.
 2. Lonneke (36) koopt in één keer 200 bloembollen of haalt de Rituals leeg
  Big spenders

  Lonneke (36) koopt in één keer 200 bloembol­len of haalt de Rituals leeg

  Mensen met een gat in de hand zijn er in alle soorten en maten. De één wil zijn of haar leven beteren, de ander ziet het als een hobby om het geld rijkelijk te laten vloeien, weer een ander gelooft dat veel spenderen juist meer geld oplevert. In deze nieuwe reeks vertellen big spenders hun verhaal. Deze week: Lonneke Tomas (36), die geld apart houdt voor buitenissige uitgaven die zij doet tijdens haar hypomane episoden.