Pieter Dedert met zijn vrouw Adrie in de bankerbakkerszaak in Rotterdam-Charlois.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Dedert met zijn vrouw Adrie in de bankerbakkerszaak in Rotterdam-Charlois. © Privébezit

Bedenker van de ‘dubbellikker’ verdiende miljoenen, en laat ze na aan goede doelen

Met zijn dubbellikkers en vele andere waterijsjes vergaarde Pieter Dedert in zijn leven ontelbare miljoenen. Na zijn overlijden op 99-jarige leeftijd laat de geboren Rotterdammer zijn hele vermogen na aan vier goede doelen, waarvan drie in Rotterdam. Uit de gift spreekt de liefde voor zijn stad. En het grote verdriet uit zijn leven: het verlies van zijn vrouw aan kanker.

 1. Actie voeren voor singles: ‘Alleenstaande krijgt met zelfde inkomen geen toeslag’

  Actie voeren voor singles: ‘Alleen­staan­de krijgt met zelfde inkomen geen toeslag’

  Alleenstaanden klagen steeds vaker dat ze financieel benadeeld worden ten opzichte van tweeverdieners en gezinnen. Mensen die in hun eentje een huishouden voeren, zo zeggen ze, zijn met alles duurder uit. Ze hebben in verhouding hogere kosten voor levensonderhoud en betalen meer belasting. En hoewel ruim een derde van alle huishoudens bestaat uit één persoon, en dit aandeel alleen maar zal toenemen, doet de overheid er niets aan. „De hele maatschappij is ingericht op stellen of gezinnen. Alleenstaanden worden gediscrimineerd.”
 2. Dirk ziet gat in de markt nu statiegeld op petflesjes is ingevoerd: geld is voor het goede doel
  PREMIUM

  Dirk ziet gat in de markt nu statiegeld op petflesjes is ingevoerd: geld is voor het goede doel

  Eindelijk staat er weer een festivalzomer voor de deur. Mocht het een dorstige worden, dan betekent het ook dat verkochte plastic drinkflesjes geld op kunnen leveren. Vanaf donderdag levert een petfles kleiner dan 0,75 liter 15 eurocent op. Ondernemer en projectontwikkelaar Dirk van Garderen ziet een goudmijn, maar niet voor zichzelf. Het geld, dat hij hoopt in te zamelen op festivals, gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek.