Alain Götz met de elektrische Porsche voor zijn nieuwe woning: ‘Mensen die mij kennen, gunnen mij dit wel.’
Volledig scherm
PREMIUM
Alain Götz met de elektrische Porsche voor zijn nieuwe woning: ‘Mensen die mij kennen, gunnen mij dit wel.’ © Frans Nikkels

Alain Götz gaf zichzelf lang minimumloon en geen vakantie, is nu goed voor 28 miljoen

De ‘Jonge miljonairs-Quote’ is weer uit, de rijkenlijst met 40-minners van wie het vermogen op minimaal 11 miljoen wordt geschat. En wie staat daar pontificaal op plek 38: Alain Götz (39), eigenaar van Shock Media met een geschat vermogen van 28 miljoen euro.

 1. ‘Leven lang leren’ kost nogal wat: ‘Als ik klaar ben, heb ik 32.000 euro schuld’

  ‘Leven lang leren’ kost nogal wat: ‘Als ik klaar ben, heb ik 32.000 euro schuld’

  Hoewel de overheid het ‘leven lang ontwikkelen’ zegt te stimuleren, is terug naar de collegebanken gaan niet goedkoop. Zeker niet als je geen werkgever hebt die het betaalt. Wie al eens een opleiding in het hoger onderwijs heeft gevolgd, wordt geconfronteerd met het veel hogere instellingsgeld. Lenen via de overheid kan, maar alleen voor het collegegeld. „Het lijkt wel of ambitie hebben en studeren worden afgestraft, in plaats van aangemoedigd.”
 2. Lonneke (36) koopt in één keer 200 bloembollen of haalt de Rituals leeg
  Big spenders

  Lonneke (36) koopt in één keer 200 bloembol­len of haalt de Rituals leeg

  Mensen met een gat in de hand zijn er in alle soorten en maten. De één wil zijn of haar leven beteren, de ander ziet het als een hobby om het geld rijkelijk te laten vloeien, weer een ander gelooft dat veel spenderen juist meer geld oplevert. In deze nieuwe reeks vertellen big spenders hun verhaal. Deze week: Lonneke Tomas (36), die geld apart houdt voor buitenissige uitgaven die zij doet tijdens haar hypomane episoden.