Volledig scherm
Tropische ananascrumble met gember © PZC

Tropische ananascrumble met gember

Tropische ananascrumble met gemberWil je uitpakken met het ontbijt? Maak dan eens deze tropische ananascrumble met Hero Original gemberjam. Het zoete fruit combineert super goed met de gember, die een beetje pittig is. De crumble is zowel warm als koud, een heel fijn begin van je dag. Geloof mij maar. Ben je benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Ik kan het me nu niet meer voorstellen, maar als kind, vond ik ananas helemaal niets. Sowieso fruit niet. Dat vertelde ik jullie al eens. Gelukkig is die tijd voorbij en vind ik nu bijna alle vruchten heerlijk. Om zo te eten, of bijvoorbeeld in een tropische ananascrumble, het recept wat ik vandaag met jullie deel. Mijn oma legde de ananas vroeger altijd eerst in het zout. De smaak van het fruit wordt zo nog intenser en zoeter. Klinkt gek eigenlijk hè? Dat iets zoeter wordt, door zout. Toch is het zo.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zoet lekker vind, maar té, hoeft niet zo nodig. Daarom heb ik oma’s trucje maar even gelaten voor wat het is. Ik schep juist wat gemberjam van Hero Original door de blokjes ananas. De jam vergelijk je het beste met de smaak van stemgember. Het heeft iets pittigs. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben daar dus dol op. De crumble is al lekker, maar met de gemberjam erdoor, weet je niet wat je proeft. Ik heb de jam trouwens ook al gecombineerd in een hartig gerecht. Wauw zo lekker! Daarover heel snel meer.

Hero Original gemberjam is gemaakt zonder onnodige toevoegingen. Dat is fijn, vind ik. Daarom wat mij betreft ook perfect voor door mijn yoghurt met wat granola. Eén van mijn favoriete snelle ontbijtjes voor doordeweeks. Een klodder bij je kaasplank in het weekend is ook een aanrader.

Nog even terug naar de tropische ananascrumble. Het knapperige laagje bovenop maak ik van speltbloem met havermout. Wat roomboter, snuf zout, beetje honing en om in de tropische sferen te blijven, geraspte kokos. Mmm! Mag het wat frisser? Voeg dan geraspte limoenschil en een kneepje limoensap toe. Dit is echt een heel fijn begin van je dag. Ga jij dit recept uitproberen?

Dit zit erin:
1 ananas
2 el Hero Original gemberjam
50 g havervlokken
70 g speltbloem
50 g geraspte kokos
40 g honing
50 g koude roomboter in blokjes (+ extra voor het invetten van de ovenschaal
½ tl zout

Dit heb je nodig:
Snijplank + mes
Kom
Beslagkom
Ovenschaal

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de ananas en snijd in kleine blokjes. Meng in een kom met de Hero gemberjam.
Doe de speltbloem, havervlokken, kokos, roomboter en honing in een beslagkom.
Kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.
Vet een ovenschaal in. Schep de ananas erin en verdeel daarna de crumblelaag erover.
Zet circa 35 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin is.

TIP! Om de crumble net iets frisser te maken is het super lekker om geraspte limoenschil en een kneepje limoensap door de ananas te scheppen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs