Volledig scherm
© BoswachtersBlog.nl

Kabouterweek in Boswachterij Westerschouwen

gastblogKomende twee weken staat in het teken van kaboutertjes in Boswachterij Westerschouwen! Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie namelijk de Kabouterweek. Een perfect moment, want de (klein)kinderen en (groot)ouders zijn vrij en de kabouterbossen aangekleed in prachtige herfstkleuren. In de boswachterij volgen de kinderen de kabouterpaden, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. Kom je ook?

Picknickplekken en paddenstoelenbankjes

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom in het kabouterbos van Westerschouwen. Tijdens de Kabouterweek speuren (groot)ouders samen met de (klein)kinderen naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten starten bij de excursieschuur van Boswachterij Westerschouwen. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, uitgedost als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en roodgeschminkte wangen.

Alleen in de Kabouterweek: schatkistjes en een winactie

De Kabouterweek vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober. Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het kabouterpad in de boswachterij een schatkistje verstopt. Wat er in zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer. Aanmelden voor deze winactie kan bij de informatiebalie van de excursieschuur.

Een dagje naar de kabouters is te boeken via www.kabouterweek.nl of via www.staatsbosbeheer.nl. Meer informatie over het kabouterpad in Boswachterij Westerschouwen is hier te vinden.

De Kabouterweek in het kort:

* Vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober;
* Kinderen van 3 tot 7 jaar zijn welkom, oudere kinderen die in kabouters geloven ook;
* Een bezoek kost het kleine bedrag van 5 euro per kind, volwassenen mogen gratis de paden op;
* Alleen in de Kabouterweek is de kabouterschat te vinden en maken de (groot)ouders kans op een weekendje weg;
Er zijn talloze natuurgebieden met een kabouterpad in Nederland. Kijk op www.kabouterweek.nl om te zien waar ze zich bevinden. Op deze site kun je meteen een dagje naar de kabouters boeken.

 1. Foodwalk, wandelen langs de lekkerste adresjes in de Friese wouden
  blog

  Foodwalk, wandelen langs de lekkerste adresjes in de Friese wouden

  Wandelen en eten, dat klinkt als muziek in de oren, niet? Wat mij betreft wel! En dat hebben ze goed begrepen in Friesland. In de Friese Wouden hebben ze namelijk een Foodwalk ontwikkeld. Met de titel Wandelen door het Paradyske kan dit haast niet anders dan een hele fijne route zijn. Op een mooie zomerse augustusdag trek ik mijn wandelschoenen aan en ga samen met gids Henk Pilat – directielid van het streekmerk Wâldpyk– op pad door het landschap bij Buitenpost in het noordoosten van Friesland.
 2. Druiven plukken én wijntjes proeven in het Geuldal (Zuid-Limburg)
  gastblog

  Druiven plukken én wijntjes proeven in het Geuldal (Zuid-Limburg)

  Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik heel blij word van mooie natuurgebieden en activiteiten die in de buitenlucht plaatsvinden. Ik vind het leuk om plekken te ontdekken die niet direct door iedereen bezocht worden. De ervaringen die ik op doe zijn voor mij uiteindelijk belangrijker dan het afvinken van een lijstje met bestemmingen. Hoewel ik heus ook wel eens veel bekijk in korte tijd of op een plek kom waar heel veel mensen komen, geniet ik toch het meest van gebieden waar ik (samen met medereizigers) een van de weinige ben en waar ik een unieke ervaring heb. Dit kan een ontmoeting zijn met een wild dier, een kookworkshop met een lokaal gezin of een dagje meelopen met een herder.

blogs