Volledig scherm
Havermoutcake met appel en perzik © littlespoon.nl

Gezonde havermoutcake met appel en perzik

gastblogIk maakte deze gezonde havermoutcake met appel en perzik. Super lekker. Niet te zoet, knapperige pinda’s en veel kruidige kaneel. Love it! Smeer er wat boter op of wat pindakaas. Perfect begin op de dag. lees snel verder voor het recept.

Portugese leven

Vorige week genoot ik van het goede Portugese leven tijdens een persreis in de Alentejo. Wat was het leuk, fijn, lekker, prachtig, gezellig en meer van dat positiefs. De wijn vloeide rijkelijk en mijn maag werd continu gevuld met Portugese culinaire hoogstandjes. Mij hoor je niet klagen want zo vul ik mijn dagen het allerliefst.

Opgeblazen

Nou ja als ik dan een klein beetje de zeur mag uithangen, eenmaal thuis, was ik zo opgeblazen als een ballon. Ik wist dat het tijd was om er weer even de rem op te zetten. Gezond eten en zo. De dag na mijn voornemen was het trouwens Cuisine Machine dus dat betekende weer wijn en eten. Toch bakte ik deze gezonde havermoutcake met appel en perzik. Een lekker en goed begin van de dag. Beetje boter of pindakaas erop en genieten maar. Sowieso ben ik dol op cake of taart voor ontbijt. De ene keer super healthy. De andere keer gewoon een brownie. Balans is het toverwoord ;-)

De smaak is een beetje als een gezonde appeltaart. Het recept is dan ook geïnspireerd met op de appeltaartcake van lieve Bo van Beaufood. Ik geef er mijn eigen draai aan, zodat het een echt Little Spoon baksel is.

GEZONDE HAVERMOUTCAKE MET APPEL EN PERZIK

VOOR 10 TOT 12 PLAKJES

Dit zit erin:

200 gr havermout, gemalen tot meel in de keukenmachine
80 gr amandelmeel
1 tl bakpoeder
1 tl zout
4 eieren
150 ml melk
6 el honing
1 appel, het grootste gedeelte in blokjes en 3 à 4 plakjes ter garnering
1 wilde perzik, het grootste gedeelte in blokjes en 3 à 4 plakjes ter garnering
3 tl kaneel
Handje ongezouten pinda’s

Dit heb je nodig:

Cakeblik bekleed met bakpapier
Beslagkom

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een beslagkom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout. Klop er de eitjes, melk en honing door en meng tot een egaal beslag.
Hussel de stukjes appel en perzik door de kaneel. Schep deze samen met het grootste gedeelte van de pinda’s door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm. Garneer met plakjes appel en perzik, pinda’s en wat kaneel. Zet de havermoutcake zo’n 45 tot 50 minuten in de oven.
Laat de cake even afkoelen en ga er dan heerlijk van genieten.

TIP! Je kunt de appel vervangen voor peer en de pinda’s voor stukjes hazelnoot.

Kijk voor meer gerechten op: www.littlespoon.nl

blogs