Volledig scherm
The Cheesewring (Bodmin Moor) © DreamTheWorld.nl

De mooiste uitzichten van Zuid Engeland die je gezien moet hebben

Zuid Engeland heeft heel wat moois te bieden voor een paar dagen weg of voor een langere vakantie. Wij brachten er 2,5 week door tijdens de zomervakantie en hebben heel wat moois gezien. 

Eerder schreef ik al over onze route en wat we allemaal in een notendop gedaan hebben. Wat mij zeker is bijgebleven zijn de vele mooie uitzichtpunten. Vooral die aan de kust bij de hoge kliffen zijn spectaculair, maar ook in het binnenland kan je vanaf de heuvels heel ver kijken. Echt genieten. Hierbij dan ook de mooiste uitzichten van Zuid Engeland die je gezien moet hebben als je Zuid Engeland bezoekt. Kijk en geniet mee.

The best views of South England

1. Beachy Head

De hoogste krijtrotsen van Engeland vind je hier. Als wij Beachy Head bezoeken is het mooi weer, maar bovenaan de rotsen hangt toch een mist. Hoewel we de rotsen van bovenaf bekijken zien we toch heel goed hoe hoog ze zijn. Over het gras lopen we dichter naar de plek waar meer mensen staan en ineens kijk ik 162 meter de diepte in, wow het duizelt me met mijn hoogtevrees. Maar wat is het mooi. Ik kan hier naar blijven kijken. Toch niet te ver naar voren staan, want je weet het nooit met die kliffen.

Volledig scherm
Beachy Head © DreamTheWorld.nl

2. Durdle Door

Op weg naar onze volgende bestemming maken we een paar stops langs de Jurassic Coast, waaronder bij Durdle Door. Onderweg naar de parkeerplaats zien we haast niks voor ogen. De bewolking hangt heel laag en het is mistig. Dit gebeurt blijkbaar vaker, want we zien waarschuwingsbordjes met ‘fog’ staan. Eenmaal bij de parkeerplaats waaien we uit ons hemd. Ik ben de enige die naar het uitkijkpunt wil, de rest van mijn reisgezelschap gelooft niet dat er iets te zien valt en blijft in de auto. Ik rits mijn ‘all weather’ jas dicht en worstel me door de wind en regen over het wandelpad naar het uitkijkpunt. Ook ik heb er niet zoveel vertrouwen in, maar gelukkig, er valt wel wat te zien. En hoe! Prachtige uitzichten ontvouwen zich voor me als ik over de rand kijk. Ik ben blij dat ik toch gegaan ben.

Volledig scherm
Durdle Door © DreamTheWorld.nl
Volledig scherm
Durdle Door © DreamTheWorld.nl

3. White Cliffs of Dover

Wie kent ze niet de witte kliffen bij Dover. Ze zijn bekender dan die bij Beachy Head en dat is eigenlijk gek want die in Beachy Head zijn witter én hoger. Als het mooi weer is zie je de krijtrotsen van Frankrijk aan de overkant van het Kanaal. Helaas komt de regen de hele dag met bakken uit de hemel als wij de krijtrotsen gaan bekijken. We zien wel iets vaags aan de overkant, maar het is niet helder genoeg om echt de kliffen te onderscheiden. Hoewel het niet de hoogste zijn, blijven de kliffen in Dover toch ook echt wel indrukwekkend.

Volledig scherm
White Cliffs of Dover © DreamTheWorld.nl

4. Haytor (Dartmoor)

Dartmoor is een prachtig natuurgebied in het zuiden van Engeland. Als je naar Engeland gaat, dan mag je dit Nationale Park niet overslaan. Je vindt hier verschillende heuvels met gekke (granieten) rotsen op de top, tor’s genaamd. Wij beklimmen de Haytor, een van de hogere, toegankelijke heuvels in Dartmoor (457m). Het is een korte, maar wel steile klim. Als we eenmaal boven zijn hebben we een supermooi uitzicht tot aan de zee.

Volledig scherm
Haytor (Dartmoor) © DreamTheWorld.nl

5. Cape Cornwall

We wilden eigenlijk naar Land’s end, het meest zuidwestelijke punt van Engeland. Toen we daar aankwamen was het echter zo’n gekkenhuis en de parkeerkosten zo hoog, dat we besloten verder te rijden om te zien waar we dan terecht zouden komen. Op mijn kaart zie ik Cape Cornwall staan en we zien ook een bordje ernaartoe verwijzen, dus we volgen die weg maar. Ik kan er helemaal niks over vinden in mijn reisgidsen en dat vind ik achteraf gezien toch wel gek, want wat is het er mooi! Op de ‘heuvel’ staat nog een fabriekspijp van de oude tinmijn (die je hier nog heel veel vindt) en je hebt een waanzinnig uitzicht op de zee en kustlijn. En extra leuk: wij zagen zeeleeuwen vlakbij de kust zwemmen! Ook dolfijnen en haaien worden hier wel eens gespot. Wat mij betreft één van de hoogtepunten van onze reis.

Volledig scherm
Cape Cornwall © DreamTheWorld.nl

6. The Cheesewring (Bodmin Moor)

Bodmin Moor mag dan wel het kleine broertje zijn van Dartmoor, ook hier heb je mooie uitzichtspunten. Vanuit het plaatsje The Minions kan je een wandeling maken naar the Cheesewrings. Als je een stukje klimt over de rotsen heb je een waanzinnig mooi uitzicht over Bodmin Moor en verder gelegen landbouwgebieden. Wat is het hier groen. We lopen over moerasachtige grasvlakten, met poeltjes en overal schapen. Zo leuk!

Volledig scherm
The Cheesewring (Bodmin Moor) © DreamTheWorld.nl
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs