Volledig scherm
Chai bananenbrood met chocolade en noten © Little Spoon

Chai bananenbrood met chocolade en noten

gastblogIk maakte laatst dit chai bananenbrood en het was heerlijk. Kruidig dankzij de chai specerijen. Ik vind het echt een perfect ontbijt voor in de herfst en winter. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Het is weer zover. Ik heb een bananenbrood gebakken. Het gaat me steeds gemakkelijker af. Ik durf inmiddels de bananen zelf te pellen. Het ‘hoe’ blijft nog even lastig, maar het lukte. Ook kan ik het aan om de bananen zonder extreem veel gruwelen aan te raken en in stukjes te snijden. Een hap nemen gaat me nog te ver maar wie weet. Ooit in de toekomst. Of in een ander leven. Denk je nu mens wat doe je vreselijk overdreven? Lees dan eens mijn verhaal over bananenbrood voor beginners. Dan snap je waarom.

Kruidig

Omdat winter is coming, of eerst de herfst nog, leek het me een goed plan om een lekker kruidig bananenbrood te bakken. Ik ben dol op herfstige specerijenmixen. Speculaasmix bijvoorbeeld. Nog lekkerder vind ik chai. De geur en de smaak. Ja I love it. Ik neem nog net geen hap van de pure specerijen. Je koopt hele fijne chai mix bij Green Gypsy Spices.

Eigenlijk is alles lekker met chai. Behalve chai tea. Vind ik dan. Warme melk in water, Mwoh mee niet mijn ding. Een paar jaar geleden was ik in India. Daar drink je te pas en te onpas chai tea. Behalve ik dan. Zeker niet als we een kopje aangeboden kregen met water uit de Ganges. De meest vervuilde rivier ter wereld.

Pure chocolade

Ach, weet je daar gaat het nu niet om. Het gaat nu om dit chai bananenbrood. Ik maak het brood extra lekker door wat pure chocolade en fijngehakte noten toe te voegen. De smaak is kruidig. Het bananenbrood is een tikkeltje klef maar niet te nat. En het is ook is het luchtig, maar toch vullend. Wat mij betreft een schot in de roos!

Chai Bananenbrood 

Voor 12 plakken

Dit zit erin:

- 3 bananen
- 2 eieren
- 50 gr roomboter, gesmolten en een beetje afgekoeld
- 80 ml honing
- 125 ml amandelmelk
250 gr bloem, ik gebruik spelt
- 1 tl baking soda
- 3 el chai kruiden, ik gebruik kruiden van Green Gypsy Spices. Heb je die niet? Maak dan een mix van kaneel, gember, kardamom, peper en kruidnagel.
- Snuf zout
- Flink hand pure chocolade, grof gehakt
- Flinke hand noten, fijngehakt

Dit heb je nodig:

- Blender
Cakeblik, ingevet of bekleed met bakpapier

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de bananen, eieren, roomboter, honing en amandelmelk in de blender en mix tot een glad en egaal geheel.

3. Voeg nu de bloem, baking soda, chai kruiden en zout toe. Meng goed, maar niet te lang.

4. Spatel het grootste gedeelte van de pure chocolade en de noten erdoor.

5. Schep het beslag in een cakeblik. Garneer het bananenbrood met de overgebleven noten en pure chocolade.

5. Bak het bananenbrood 45-50 minuten.

6. Laat afkoelen voor je het brood uit het cakeblik haalt.

7. Snijd het chai bananenbrood in plakken en bewaar in de koelkast.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Meer recepten? Kijk op LittleSpoon.nl.

  1. Foodwalk, wandelen langs de lekkerste adresjes in de Friese wouden
    blog

    Foodwalk, wandelen langs de lekkerste adresjes in de Friese wouden

    Wandelen en eten, dat klinkt als muziek in de oren, niet? Wat mij betreft wel! En dat hebben ze goed begrepen in Friesland. In de Friese Wouden hebben ze namelijk een Foodwalk ontwikkeld. Met de titel Wandelen door het Paradyske kan dit haast niet anders dan een hele fijne route zijn. Op een mooie zomerse augustusdag trek ik mijn wandelschoenen aan en ga samen met gids Henk Pilat – directielid van het streekmerk Wâldpyk– op pad door het landschap bij Buitenpost in het noordoosten van Friesland.
  2. Druiven plukken én wijntjes proeven in het Geuldal (Zuid-Limburg)
    gastblog

    Druiven plukken én wijntjes proeven in het Geuldal (Zuid-Limburg)

    Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik heel blij word van mooie natuurgebieden en activiteiten die in de buitenlucht plaatsvinden. Ik vind het leuk om plekken te ontdekken die niet direct door iedereen bezocht worden. De ervaringen die ik op doe zijn voor mij uiteindelijk belangrijker dan het afvinken van een lijstje met bestemmingen. Hoewel ik heus ook wel eens veel bekijk in korte tijd of op een plek kom waar heel veel mensen komen, geniet ik toch het meest van gebieden waar ik (samen met medereizigers) een van de weinige ben en waar ik een unieke ervaring heb. Dit kan een ontmoeting zijn met een wild dier, een kookworkshop met een lokaal gezin of een dagje meelopen met een herder.

blogs