Volledig scherm
© Esme Soesman

Boswachtersdag in Boswachterij Westerschouwen

gastblogAanstaande zaterdag is het Boswachtersdag in Boswachterij Westerschouwen. Op deze dag organiseert Staatsbosbeheer een tal van activiteiten voor jong en oud.

Op deze dag kan iedereen een stempelkaart kopen voor €2,99 per stuk. Bij elke activiteit die je doet deze dag krijg je een stempel.

De stempels kunnen worden verzameld bij bijvoorbeeld boshutten bouwen, het knutselen maar ook bij het spookhuistouw. Daarnaast zijn er opgezette dieren, voel- en kijkboxen en hoor je alles over de dieren in het bos.

Wanneer de stempelkaart vol is moet je hem niet vergeten in te leveren. Bij inleveren van de kaart doe je mee aan een gave winactie ‘wordt jij boswachter van Staatsbosbeheer?’.

Carven

Eén van onze boswachters is een ware kunstenaar. Niet met verf, of met klei, nee met een kettingzaag! Hij geeft deze dag demonstraties en zaagt de mooiste beelden. Let op: blijf wel op afstand als de boswachter aan het werk is, dit is voor je eigen veiligheid!

De Jongerenraad van Staatsbosbeheer is sinds het einde van het jaar 2016 actief. Zij adviseren Staatbosbeheer over verschillende onderwerpen.

Naast het adviseren wilt de Jongerenraad aan alle jongeren in Nederland laten zien hoe mooi de natuur is. Daarom staat de Jongerenraad ook op de boswachtersdag met een te gekke photobooth.

Kom een gave foto maken en zorg ervoor dat jou foto vanaf 23 oktober de meeste likes heeft op het Instagram-account van de Jongerenraad (@jongerenstaatsbosbeheer).

De foto met de meeste likes op 1 november 2017 10:00 uur wint een gave prijs!

Boswachter voor een dagdeel

Wordt jij de boswachter van Staatsbosbeheer Zeeland Noord? Met het inleveren van een volle stempelkaar of wanneer je de meeste likes hebt met jou foto op het Instagramaccount van de Jongerenraad, kun jij voor een dagdeel boswachter van Staatsbosbeheer Zeeland Noord worden!

Wat je precies gaat doen op zo’n dag ligt aan de periode van het jaar en de werkzaamheden die in de gebieden plaatsvinden.

Je gaat die dag sowieso mee naar buiten met je collega-boswachter!

Stof je wandelschoenen maar vast af, pak je oude broek maar vast uit de kast, want vies worden kan zomaar gebeuren!

Locatie en tijd

De Boswachtersdag vind plaats bij de ingang van Boswachterij Westerschouwen (Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen). Van 10:30 tot 16:30 uur ben jij welkom om mee te doen aan allerlei activiteiten.

Kijk ook op boswachtersblog.nl/aanzee.

  1. Waarom Alentejo in Portugal op jouw bucketlist hoort
    gastblog

    Waarom Alentejo in Portugal op jouw bucketlist hoort

    Bij mij stond ie er op hoor. Op de oneindige bucketlist kon ik Alentejo afvinken. Het enige probleem is, dat deze Portugese streek, direct weer met stip in de top 10 van mijn bucketlist binnen dendert. Het was alles wat ik er van verwacht had en meer. Veel meer zelfs. Daarom sta ik nu al te popelen om andere delen van het binnenland te ontdekken maar ook de kust moet geweldig en spectaculair zijn. Voor het zover is vertel ik jullie eerst heel graag waarom een vakantie naar Alentejo nu eindelijk om die reisverlanglijst hoort.

blogs