Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Wat was het mooiste Max-moment van dit seizoen?

Het vijfde volledige seizoen van Max Verstappen in de Formule 1 zit er op en nooit eerder behaalde hij zoveel overwinningen. Ook begon hij dit jaar voor het eerst van poleposition. Maar welk moment was het mooiste Max-moment? Bekijk hieronder de beelden en stem op de poll!

Poll

Wat was het mooiste Max-moment van dit seizoen?

  • Gevecht met Leclerc (10%)
  • Eerste poleposition (6%)
  • Revanche in Brazilië (20%)
  • Regenrace in Duitsland (24%)
  • De inhaalrace in Oostenrijk (39%)
3957 stemmen

Gevecht op Silverstone met Leclerc

Misschien wel het meest epische gevecht van dit Formule 1-seizoen: tussen de twee grootste talenten uit de Formule 1, Max Verstappen en Charles Leclerc. Rondes lang gingen ze zij aan zij over het circuit van Silverstone. Het deed de liefhebbers denken aan de mythische strijd die Gilles Villeneuve en Rene Arnoux ooit uitvochten, alleen duurde dit veel langer. Kan je geen genoeg krijgen van dit gevecht? De Formule 1 heeft een samenvatting (!) van zes minuten op het officiële YouTubekanaal staan.

Eerste poleposition

Meerdere keren was hij er heel dichtbij of had hij zelfs de poleposition moéten veroveren. Uiteindelijk pakte Verstappen dan toch die felbegeerde eerste plek in de kwalificatie. Hij deed dat voor het oog van duizenden Nederlanders in Hongarije. Later in het jaar pakte hij ook polepositon in Mexico, al werd hij daar als straf nog teruggezet, en in Brazilië. Maar de eerste vergeet je nooit.

Revanche in Brazilië

Hierboven al even aangehaald. Brazilië. Interlagos. Een van de mooiste circuits in de wereld. Max Verstappen begon vanaf poleposition, had Lewis Hamilton in zijn nek hijgen. Kreeg bijna een aanvaring met Robert Kubica. Had een wereldrecordpitstop en na 71 vlekkeloze rondes stond hij op de hoogste trede van het podium. Een jaar nadat hij door achterblijver Esteban Ocon van de zege was beroofd. Buiten dat Verstappen onklopbaar was in de beste auto van de dag vertelde deze race, zoals zovelen dit jaar, meerdere verhalen. Misschien wel de mooiste van dit seizoen.

De regenkoning

Verstappen, Regenmeister. Michael Schumacher en Lewis Hamilton staan bekend als erkende regenrijders en Max Verstappen toonde zich ook al een paar keer bekwaam in het nat. In Duitsland hield hij als enige coureur zijn hoofd volledig koel. Op een opdrogende baan vlogen de wereldkampioenen van de baan af en ook Verstappen zelf spinde even. Alleen wist hij zijn wagen daarna wél te controleren en stoomde zo af op zijn overwinning.

De inhaalrace in Oostenrijk

Weggezakt van de tweede positie naar P8 haalde hij de complete top weer in, terug naar P2 en uiteindelijk ging hij in de slotrondes ook voorbij aan het andere megatalent Charles Leclerc. Ruim 20.000 Nederlanders zagen Verstappen als vanouds weer bezig met een inhaalrace. Geliefd bij het publiek, maar zelf zou hij liever alleen vooraan rijden. Dat deed hij ook vlak voor het einde door Leclerc te verslaan.

Luister hieronder naar de Formule 1-podcast Pitstop.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.