Volledig scherm
© AFP

Verstappen tevreden na derde plaats in Montreal: 'Ik heb er wel van genoten'

Max Verstappen kon na de Grand Prix van Canada niet anders dan tevreden zijn met zijn derde plek. ,,Het was een goede wedstrijd en de snelheid was vandaag ook goed."

De coureur van Red Bull probeerde op de hypersoftbanden nog een goede start te maken en gelijk Valtteri Bottas te verschalken. Het leek heel even te lukken, maar omdat Verstappen op de verkeerde lijn zat, kon hij de plek niet behouden. ,,Ik realiseerde met snel dat het niet ging lukken. Dan moet je genoegen nemen met de derde plaats.", vertelt de Nederlander na afloop van de Grand Prix.

Op de supersofts had Verstappen een goede snelheid te pakken, maar
tot een ultieme inhaalpoging op Bottas, die in de laatste rondes wat tempo inleverde, kwam het net niet. ,,Dat was jammer, want het gat werd heel klein, op de streep was het maar één tiende, maar verder was het natuurlijk gewoon een prima race. Ik heb er wel van genoten’’, sprak Verstappen. ,,We hebben een goede auto, hopelijk kunnen we in de volgende races ook weer goed meedoen."

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner was tevreden over de prestaties van Verstappen in Montreal: ,,Max heeft een heel sterk weekend achter de rug. Als hij Bottas bij de start nog gepasseerd was, had hij hem ook geklopt. Daar geloof ik heilig in. Maar ook een derde plaats is heel fijn voor Max. Hopelijk is dit een kickstart voor hem op weg naar nog veel mooie resultaten."

Zijn tweede podiumplaats dit seizoen bracht Verstappen in de WK-stand op 50 punten, waarmee hij nog steeds de nummer zes is. Sebastian Vettel, de winnaar in Montreal, nam met 121 punten de leiding over van Lewis Hamilton (120). Bottas nestelde zich met 86 punten op plek drie, vlak voor Daniel Ricciardo. De teamgenoot van Verstappen eindigde in Montreal als vierde en kwam zo op 84 punten.