Max Verstappen met George Russell en Lewis Hamilton op het podium.
Volledig scherm
Max Verstappen met George Russell en Lewis Hamilton op het podium. © EPA

Verstappen kan niet echt genieten van zege: ‘Zoiets extreems nog nooit meegemaakt’

Zonder er echt voor te hoeven racen, mocht Max Verstappen vandaag de Grand Prix van België aan zijn erelijst toevoegen. Het was in Spa vooral een dag van wachten en nog eens wachten tot het eindelijk droog zou worden, maar dat bleek tevergeefs. Na drie rondjes achter de safety car werd Verstappen, dankzij de gewonnen kwalificatie van gisteren, tot winnaar uitgeroepen.

 1. Max Verstappen vond alleen start tricky bij GP van Spanje: ‘Maar ik geef natuurlijk niet op’
  Met video

  Max Verstappen vond alleen start tricky bij GP van Spanje: ‘Maar ik geef natuurlijk niet op’

  Max Verstappen liet in de Grand Prix van Spanje opnieuw zien momenteel met kop en schouders boven de rest uit te steken. Na zaterdag al de kwalificatie naar zijn hand gezet te hebben, reed de leider in de WK-stand in de race van start tot finish vooraan. ,,Het was weer een sterk weekend en het is enorm genieten in deze auto”, zo luidde zijn eerste reactie na de veertigste zege in zijn carrière.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?