Verstappen houdt Ferrari's en Mercedessen achter zich in middag

vrije training 2Max Verstappen heeft in de tweede vrije training in Sotsji de snelste tijd van iedereen genoteerd. Met 1.33,162 hield de Limburger Charles Leclerc op drie tienden, terwijl Valtteri Bottas en Lewis Hamilton in hun Mercedessen niet binnen de halve seconde kwamen.

Volledig scherm
© BSR Agency

De tweede training van de Grand Prix van Rusland was er een waarin weinig spectaculairs gebeurde. Iedereen maakte zonder echt grote problemen de 90 minuten vol, al hadden opvallend veel coureurs moeite hun wagen binnen de lijnen van het Sochi Autodrom te houden. Verstappen, Vettel, Leclerc, Bottas en Hamilton… allemaal waren ze wel minstens één keer genoodzaakt de uitloopstrook te pakken.

Halverwege verbeterde Verstappen op de zachtste band de beste tijd. En wat bleek, niemand kwam in het restant echt meer in de buurt van deze 1.33,162. Dat hij zowel de Ferrari’s als de Mercedessen achter zich hield biedt voor de 21-jarige Red Bull-coureur perspectief voor de rest van het weekend, al weet Verstappen natuurlijk ook dat hem een gridstraf van vijf plekken wacht voor de race op zondag.

Beluister de nieuwste editie van de Formule 1-podcast Pitstop.

Volledig scherm
Uitslag vrije training 2. © AD

Wat verwacht Formule 1-verslaggever van dit GP-weekend?

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.