Max Verstappen houdt het na een ronde voor gezien.
Volledig scherm
Max Verstappen houdt het na een ronde voor gezien. © REUTERS

Verstappen haakt snel af in eerste kwalificatiesessie in Sotsji: ‘Kunt beter alles sparen’

Max Verstappen heeft zich nauwelijks ingespannen tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Rusland in Sotsji. De Formule 1-coureur van Red Bull reed in de eerste sessie (Q1) een ronde  zonder een tijd te noteren en parkeerde zijn auto vervolgens in de garage.

 1. Groot verschil tussen Verstappen en Hamilton qua verdiensten: ‘Max is Nederlander, dat is een lichte handicap’
  PREMIUM

  Groot verschil tussen Verstappen en Hamilton qua verdien­sten: ‘Max is Nederlan­der, dat is een lichte handicap’

  Max Verstappen gaat momenteel aan kop in het wereldkampioenschap Formule 1, maar op financieel gebied wordt hij nog altijd flink afgetroefd door zijn concurrent Lewis Hamilton. Volgens het invloedrijke Amerikaanse magazine Forbes staat Hamilton achtste op de lijst met best betaalde atleten, met een klein 70 miljoen euro per jaar. Verstappen is met ruim 36 miljoen euro per jaar de nummer 27. Hoe kan de Nederlander zijn excentrieke rivaal ook op dit gebied aftroeven?
 2. Werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull: ‘Anders ziet het er niet al te best uit’
  Video's

  Werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull: ‘Anders ziet het er niet al te best uit’

  Met achtereenvolgens P2 en P5 in de vrijdagtrainingen, liet Max Verstappen in zijn RB16B nog geen verpletterende indruk achter op het circuit van Istanbul Park. Werk aan de winkel dus voor het team van Red Bull Racing, wil het de gridstraf van titelrivaal Lewis Hamilton dit weekend maximaal kunnen uitbuiten. ,,Hopelijk kunnen we dingen verbeteren, anders ziet het er niet al te best uit.”