Volledig scherm
Sergio Pérez. © EPA

Sergio Pérez dicht bij nieuw contract bij Racing Point

De Mexicaanse Formule 1-coureur Sergio Pérez wil graag langer bij Racing Point blijven. Hij heeft nog geen nieuw contract, maar dat zit eraan te komen, zegt Pérez op de website van de Formule 1. ,,We zijn bijna rond, hoewel je in de Formule 1 nooit zekerheid hebt. Maar ik zie zeker toekomst bij Racing Point.”

Pérez racet al sinds 2014 voor Racing Point, dat de jaren ervoor de naam Force India voerde. De Mexicaan was gewend jaarcontracten te tekenen, maar wil nu liever voor meerdere jaren tekenen. ,,Juist omdat de vooruitzichten zo goed zijn en het team ambitieus is.”

Poll

Doet Max Verstappen weer mee om de wereldtitel?

  • Ja, hij vormt een serieuze bedreiging voor Hamilton en Bottas (35%)
  • Nee, Mercedes is veel te sterk (65%)
31837 stemmen

De Mexicaan is door zijn sponsors financieel verbonden aan Racing Point, maar heeft ook een emotionele band met de renstal. Op zijn initiatief kon het nagenoeg failliete Force India een jaar geleden een doorstart maken onder de naam Racing Point. Het team is nu weer gezond dankzij de financiële injecties van de Canadese miljardair Lawrence Stroll, die tevens zijn zoon Lance naar het team haalde.

De prestaties van Force India vallen dit jaar enigszins tegen. Pérez’ beste resultaat is de zesde plek in de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Hij reed al zeven races niet in de punten. Afgelopen zondag viel hij al na twee ronden uit in de Grand Prix van Duitsland.

Luister hieronder naar de laatste Formule 1-podcast ‘Pitstop’ over de GP in Duitsland.