Sainz.
Volledig scherm
Sainz. © BSR Agency

Sainz: ‘McLaren feliciteerde me met overstap naar Ferrari’

Autocoureur Carlos Sainz is zijn ploeg McLaren dankbaar voor de manier waarop die hem aan het einde van het seizoen naar Ferrari laat vertrekken. ,,Ze hebben me zelfs gefeliciteerd”, zegt de Spanjaard op de website van de Formule 1.

Sainz vervangt volgend jaar viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel bij de Italiaanse renstal met de rode bolides. ,,Toen ik hoorde dat er interesse was van Ferrari ben ik meteen naar onze directeur Zak Brown gestapt”, vertelt hij. ,,In de Formule 1 hebben coureurs nu eenmaal strikte contracten. Maar hij stond meteen toe dat ik met Ferrari ging onderhandelen. Hij vertelde dat ik het verdiende en dat ik het vast goed zou doen. Ik hoop dit jaar op mijn hoogtepunt afscheid te nemen bij McLaren.”

McLaren heeft met Daniel Ricciardo al een vervanger voor Sainz gevonden.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."