Recordhouder Hamilton: Voelt telkens weer als de eerste keer

Door het spektakel tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel, zou je bijna vergeten dat Lewis Hamilton er voor eigen publiek met de overwinning vandoor ging op Silverstone. Een record, geen enkele coureur won namelijk zes keer de GP van Groot-Brittannië.

Volledig scherm
© AP

Je zou denken dat je hieraan went‘’, begon de regerend wereldkampioen na alweer de tachtigste zege uit zijn F1-loopbaan. ,,Maar het voelt altijd weer alsof het de eerste keer is. Met 40 aanwezige familieleden en al die Britse vlaggen hier... ik wilde zo graag leveren. En daarna die vlag. Zwaaien met een vlag is het mooiste wat je kan doen als sportman zijnde.‘’

Hamilton was in de openingsfase in een heerlijk gevecht verwikkeld met teamgenoot Valtteri Bottas om de koppositie. ,,We raceten hard, maar dat is ook hoe racen hoort te zijn. En we hebben zeker gevochten vandaag.’

Over het feit dat hij nu definitief afstand heeft genomen van Jim Clark en Alain Prost, beiden vijf keer winnaar van de Britse GP? ,,Dit had ik nooit kunnen doen zonder mijn team. De mensen hier op de baan en in de fabriek. Er zijn bijna 2.000 mensen mee bezig om dit mogelijk te maken, en ik ben slechts één onderdeel van die ketting. 

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.