Volledig scherm
Nyck De Vries viert zijn wereldtitel na de race van zaterdag. © Getty Images

Nyck de Vries tweede in sprintrace Sotsji in F2

Nyck de Vries heeft in Rusland de sprintrace in de Formule 2 afgesloten op de tweede plek. Op het circuit in Sotsji moest de Nederlandse coureur, die een dag eerder de wereldtitel had veroverd door de hoofdrace te winnen, alleen de Italiaan Luca Ghiotto voor laten.

De Vries maakte bij de start vijf plaatsen goed en rukte op naar de derde plek. De wedstrijd werd echter weer stilgelegd na een crash van de Rus Nikita Mazepin en de Japanner Nobuharu Matsushita. Mazepin, de ploeggenoot van De Vries, kon zelf uit zijn auto klimmen maar de Japanner niet. Beide coureurs werden naar het ziekenhuis gebracht, maar kwamen er zonder ernstige verwondingen vanaf.

Na de herstart rukte De Vries op naar de tweede plek en hij naderde Ghiotto. De Friese coureur kon de Italiaan echter niet meer passeren. De Brit Callum Ilott finishte als derde. Hete seizoen in de Formule 2 wordt op 30 november en 1 december afgesloten met twee races in Abu Dhabi.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.