REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Hoofdrace op Silverstone wordt de climax van spannend duel tussen Verstappen en Hamilton

Na de kwalificatie en de sprintrace, vindt vanmiddag op Silverstone deel drie van het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton plaats. De twee wisselen in dit unieke weekeinde de favorietenrol voor het winnen van de Grand Prix van Groot-Brittannië af. De climax belooft een spannende te worden.

 1. Verstappen over crash met Hamilton: ‘Ik wilde racen, maar hij liet dat niet toe’
  Video

  Verstappen over crash met Hamilton: ‘Ik wilde racen, maar hij liet dat niet toe’

  Na de crash met titelconcurrent Lewis Hamilton deed Max Verstappen zijn verhaal, nog voor hij naar de stewards moest om uitleg te geven. ,,Hij bleef maar afknijpen, terwijl dat helemaal niet nodig was geweest.” Verstappen is door de stewards echter als schuldige aangewezen na de botsing met Lewis Hamilton op Monza. De Nederlandse WK-leider heeft voor de Grand Prix van Rusland, over twee weken in Sotsji, een gridstraf van drie plekken gekregen.
 2. Verstappen kan leven met derde startplek: ‘Bij hen klopt het gewoon en bij ons niet’
  Video's

  Verstappen kan leven met derde startplek: ‘Bij hen klopt het gewoon en bij ons niet’

  Max Verstappen eindigde in een bij vlagen chaotische kwalificatie voor de sprintrace vanavond als derde en daar was hij na afloop nog niet eens zo ontevreden over. ,,Voor de kwalificatie zei ik al dat ik hoopte op de tweede startrij te kunnen staan", aldus de Limburger die dus ook serieus achterom keek. Dat is gelukt, al blijft Mercedes voorlopig een klasse apart op de ‘Temple of Speed’.