Volledig scherm
Lewis Hamilton na het behalen van zijn zesde wereldtitel in de Formule 1. © BSR Agency

Hamilton zet deur naar Ferrari op een kier: ‘Gaat om de laatste fase in mijn loopbaan’

Lewis Hamilton heeft na zijn afsluitende zege in de Grand Prix van Abu Dhabi bevestigd noch ontkend dat hij onlangs gesprekken heeft gevoerd met John Elkann, de baas van Ferrari. ,,Wat achter gesloten deuren plaatsvindt, is altijd een privékwestie. Dus ook met wie je uiteindelijk om de tafel zit”, betoogde de Brit, zesvoudig wereldkampioen in de Formule 1.

Het miljoenencontract van Hamilton (34) loopt eind 2020 af bij Mercedes. Hij rijdt sinds 2013 voor de Duitse renstal. ,,Ik heb heel veel jaren met niemand gesproken over andere opties in de Formule 1, omdat we met het huidige team altijd de juiste weg hebben gekozen. Ik voel me nog steeds geweldig bij Mercedes en het zal dus zeker geen gemakkelijke en snelle beslissing zijn om te vertrekken. Maar het gaat natuurlijk wel om de laatste fase in mijn loopbaan. Dan is het alleen maar verstandig en wijs om er eens goed over na te denken.”

Hamilton, die in zijn eigen wagenpark over diverse Ferrari’s beschikt, betrok opvallend genoeg Toto Wolff, de baas van het Formule 1-team van Mercedes, zijdelings in zijn toekomstplannen. ,,Ik weet dat Toto ook zijn opties weegt richting de toekomst. Dus ik wacht wel af waarmee hij komt.”

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix van Abu Dhabi:

Met Ferrari op jacht naar record Schumacher

Hamilton staat nu op 84 overwinningen in de Formule 1. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is recordhouder met 91 zeges. Bij Ferrari loopt het contract van de Duitser Sebastian Vettel eind 2020 af. Daarmee zou er (financiële) ruimte ontstaan om Hamilton bij het befaamde Italiaanse automerk onder te brengen. Met Ferrari zou de Brit dan het record van Schumacher willen aanvallen.

,,De kans dat Lewis bij Mercedes blijft, schat ik op 75 procent”, sprak Wolff veelzeggend in Abu Dhabi. ,,Maar dan is er altijd nog een percentage van 25 procent waarover wij geen controle hebben.”

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.