Volledig scherm
Lewis Hamilton © BSR Agency

Hamilton snelste, zesde tijd voor Verstappen na waterlek

Tweede trainingMax Verstappen is in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Monaco niet verder gekomen dan de zesde tijd. De Nederlandse coureur van Red Bull had technische problemen met zijn racewagen, een waterlek. Hij miste een groot deel van de oefensessie en reed daardoor slechts een paar ronden op de snelle zachte banden. ,,Ik glij alle kanten op”, mopperde hij over de boordradio.

Lewis Hamilton klokte de snelste tijd (1.11,118), net als in de eerste vrije training. Hij was een fractie sneller (0,081) dan zijn ploeggenoot Valtteri Bottas bij Mercedes. Verstappen reed in de eerste vrije training nog de tweede tijd. Hij moest in de tweede training bijna een seconde toegeven op Hamilton.

Op het smalle stratencircuit van Monte Carlo zijn traditioneel de eerste twee trainingen al op donderdag in plaats van vrijdag. Zaterdag staat de derde vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie voor de race van zondag.

In het WK-klassement leidt Hamilton met 112 punten, gevolgd door Bottas met 105. Verstappen neemt met 66 punten de derde plek in.