Hamilton heeft spijt van kritiek op pitstop: ‘Verwacht nooit van me dat ik altijd netjes en kalm blijf’

VideoNa een nacht slapen vindt Hamilton alsnog dat Mercedes in de Grote Prijs van Turkije de juiste beslissing heeft genomen door hem in de slotfase naar binnen te roepen voor een pitstop. De Britse coureur was tijdens en direct na de race nog erg kritisch op die keuze van zijn team. 

 1. Oud-teambaas: ‘Wij zeiden na twee dagen al: je kan Max Verstappen zo in de Formule 1 zetten’

  Oud-team­baas: ‘Wij zeiden na twee dagen al: je kan Max Verstappen zo in de Formule 1 zetten’

  Frits van Amersfoort zit zondag voor de televisie als in Djedda de lichten op groen springen voor de eerste Grote Prijs van Saudi-Arabië in de Formule 1. De Noord-Hollander, die al decennialang met zijn renstal Van Amersfoort Racing actief is in de autosport, hoopt van harte dat zijn voormalige protegé Max Verstappen wereldkampioen wordt. Van Amersfoort denkt echter dat Lewis Hamilton er alsnog met de wereldtitel vandoor gaat.
 2. Oppermachtige Hamilton wint in Qatar en hijgt Verstappen in de nek, titelstrijd naar kookpunt
  Poll

  Oppermach­ti­ge Hamilton wint in Qatar en hijgt Verstappen in de nek, titel­strijd naar kookpunt

  Schade beperkt na een gridstraf, met de tweede plaats én een bonuspuntje (snelste ronde) achter de veel te rappe Lewis Hamilton. Ook na Qatar leidt Max Verstappen nog het WK en in Saoedi-Arabië wacht zelfs een eerste (flinterdunne) titelkans. Maar zijn titeluitzicht werd er niet beter op in Qatar, waar Hamilton weer domineerde en Fernando Alonso (40) verrassend mee op het podium mocht.