Volledig scherm
© AP

Formule 2 vernoemt talentprijs naar omgekomen Anthoine Hubert

De organisatie van de Formule 2 heeft als eerbetoon aan Anthoine Hubert een prijs naar hem vernoemd. De Fransman overleed eind augustus op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zware crash op het circuit van Spa-Francorchamps. Hubert was bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 2, dat als voorportaal van de Formule 1 wordt gezien.

De Chinees Guanyu Zhou is de eerste winnaar van de Anthoine Hubert Award, als de ‘rookie’ (nieuwkomer) van het jaar in de Formule 2. Zhou eindigde als debutant op de zevende plaats in het klassement van de raceklasse die werd gewonnen door Nyck de Vries. De Chinees reed vijf keer naar het podium. Zhou zit in het opleidingsprogramma van het Formule 1-team Renault, waar Hubert ook toe behoorde.

De award die Zhou in Monaco ontving uit handen van de broer van Hubert, bestaat uit een ronde glazen schijf met daarop de ster die de overleden Franse coureur op z’n helm droeg. De ster heeft de kleuren van de Franse vlag.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.