Volledig scherm
© AFP

Formule 1 houdt in 2020 dezelfde banden

De Formule 1-teams hebben via een stemming unaniem besloten dat komend jaar dezelfde banden als afgelopen seizoen worden gebruikt. 

De tien teams testten onlangs in Abu Dhabi de beoogde nieuwe banden voor 2020, maar de nieuwe specificaties waren niet naar tevredenheid. Bandenfabrikant Pirelli had al te kennen gegeven gemengde resultaten te hebben ontvangen van teams en hun coureurs.

Een besluit wordt doorgevoerd als minstens 70 procent van de teams ermee instemt. “De stemming resulteerde in een unaniem besluit om de 2019-specificatiebanden voor het seizoen 2020 te behouden”, zei de FIA, de internationale autofederatie, ​​in een verklaring. “De FIA ​​wil zowel Pirelli als alle teams bedanken voor hun werk en samenwerking om de banden voor het seizoen 2020 en daarna te verbeteren.”

Het nieuwe seizoen begint op 15 maart in Melbourne.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.