Volledig scherm
© BSR Agency

FIA verbiedt Kviat om speciale helm te dragen bij thuisrace

Daniil Kviat rijdt zondag de Grand Prix van Rusland niet met de Formule 1-helm die hij speciaal heeft laten ontwerpen voor zijn thuisrace. Autosportfederatie FIA heeft het gebruik van de helm verboden. 

De Rus van Toro Rosso vindt het besluit belachelijk. ,,Volgens de regels mag je blijkbaar maar één afwijkend helmdesign per seizoen gebruiken. Het is één grote grap”, zegt Kviat, die bij de GP van Italië (zijn tweede thuisland) al een afwijkend rood helmontwerp had.

De overwegend witte helm die Kviat in Sotsji wil dragen, mag hij daarom niet gebruiken. Zolang het ontwerp niet afwijkend is mag de coureur wel van helm wisselen gedurende het seizoen. Zo gebruikte Max Verstappen een gele helm in Oostenrijk en een oranje versie in België.

,,Eerlijk gezegd zijn er wel grotere problemen waar de FIA zich druk om zou moeten maken”, vindt Kviat. ,,Het is zo’n mooie helm. Misschien ga ik hem toch gebruiken. Ik zou weleens willen weten wat ze daartegen gaan doen. En anders zal ik de helm wel in de pitbox neerzetten zodat iedereen hem alsnog kan bewonderen.”

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.