File photo dated 12-07-2019 of Ferrari Team Principle Mattia Binotto.
Volledig scherm
File photo dated 12-07-2019 of Ferrari Team Principle Mattia Binotto. © BSR Agency

Ferrari lonkt naar deelname IndyCar

Formule 1-team Ferrari onderzoekt de mogelijkheden om in te stappen in de Amerikaanse IndyCar, mogelijk al in 2022. Teambaas Mattia Binotto van de legendarische renstal met de rode bolides heeft dat gezegd op SkySport Italia.

Ferrari kijkt nadrukkelijk naar alternatieven voor de Formule 1, waar vanaf volgend jaar een budgetplafond van 132 miljoen euro geldt. De Italiaanse sportwagenfabrikant vindt dat maximumbedrag dat de teams mogen uitgeven aan ontwikkeling van de auto's te weinig.

,,Ferrari voelt veel sociale verantwoordelijkheid voor zijn werknemers en we willen er zeker van zijn dat voor ieder van hen in de toekomst een werkplek is", aldus Binotto. ,,Om die reden onderzoeken we alternatieve programma's en ik kan bevestigen dat we naar IndyCar kijken, momenteel een heel andere categorie dan de onze."

De IndyCar introduceert in 2022 nieuwe regels voor motor en chassis en dat biedt mogelijkheden voor Ferrari om de overstap naar de Amerikaanse raceklasse te maken.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."