Volledig scherm
Lewis Hamilton in een onderonsje met Ferrari-coureur Sebastian Vettel. © AP

Ferrari ‘gevleid’ door interesse van Hamilton

Het zou de Formule 1-transfer van de eeuw zijn, als Lewis Hamilton na 2020 werkelijk overstapt van Mercedes naar Ferrari. De Italianen gaven deze week voor het eerst toe dat er gesproken is met de zesvoudig wereldkampioen. ,,Maar alle coureurs willen een Ferrari besturen.’’

Het zijn natuurlijk de inleidende beschietingen. De eerste voortekenen voor de enorme stoelendans die op komst is op de Formule 1-grid, ergens komend seizoen. Eind 2020 veranderen de (motor)reglementen drastisch dus lopen vele contracten af. En niemand weet nog wat straks de beste stoel gaat zijn in 2021, dus praat iedereen in de koningsklasse met iedereen. Aftastend, maar altijd met een doel. Zelfs zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, zo kwam aan het licht bij de laatste Grand Prix in Abu Dhabi.

Ferrari-topman Louis Camilleri bekende eerder deze week bij een seizoensafsluitende bijeenkomst op thuisbasis Maranello zonder er lang omheen te draaien dat er reeds gesproken is met de topcoureur van Mercedes. ,,Het is nu publiekelijk bekend dat Lewis heeft gesproken met onze voorzitter. En laat duidelijk zijn dat we natuurlijk gevleid zijn door zijn interesse en de interesse van andere coureurs die naar ons toe willen komen. Want uiteindelijk wil elke coureur op de Formule 1-grid een Ferrari besturen. Maar die ontmoeting met Lewis is wel een beetje opgeblazen tot ongekende proporties’’, zo liet Camilleri optekenen door de aanwezige kranten zoals de Britse Guardian.

Met Charles Leclerc heeft Ferrari een coureur met een doorlopend contract in huis. De verbintenis van Sebastian Vettel loopt pas eind 2020 af. ,,Dus het is nog wat voorbarig om nu al knopen door te hakken”, meent Camilleri. ,,Maar we kijken naar de opties die we hebben en dan zien we wat het beste in ons team past.”

Volledig scherm
Lewis Hamilton viert de zege in de laatste Grand Prix van 2019 in Abu Dhabi. © EPA

Hamilton heeft al meermaals aangegeven dat hij zijn toekomst verbindt aan de toekomst van zijn teambaas Toto Wolff. De Duitser lijkt voor sporteigenaar Liberty Media een belangrijke kandidaat om de Formule 1 na 2020 te gaan leiden. Volgens Camilleri een verandering waarbij Ferrari niet zal schromen het veto-recht in te zetten. ,,Iedereen op die stoel die de afgelopen jaren een actieve en belangrijke speler in een bepaald team is geweest, zou een belangenconflict creëren’’, aldus Camilleri. ,,Voor Formule 1 zou het niet goed zijn als een man als Wolff de baas zou worden. Als Matti Binotti (teambaas van Ferrari, red.) op die stoel zou gaan zitten, zou de rest van de paddock daar ook niet blij mee zijn. En dat zullen we Liberty ook duidelijk maken, mocht het zo ver komen. Ons veto is het laatste waar we naar willen grijpen.”

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.