Volledig scherm
Prijslijst © Organisatie

Dit gaat een kaartje voor de GP van Zandvoort kosten

De organisatie van de GP van Zandvoort heeft vanavond de prijzen van de kaartjes bekendgemaakt. Kaartjes voor de race in 2020 beginnen voor volwassenen op 140 euro en lopen op tot 448 euro.

De prijzen zijn onderverdeeld in vijf categorieën: main straight, goud, zilver, brons en duin. Voor de kaarten ‘in duin’ betaal je het minste. Als je hiervoor een passe-partout koopt - een ticket waarmee je drie dagen toegang hebt tot het circuit - ben je als volwassene 185 euro kwijt, voor kinderen tot en met 12 jaar geldt een prijs van iets meer dan 100 euro. Ook is er de optie om je plek voor drie jaar veilig te stellen. Een driejarig passe-partout in de duinen gaat voor 555 euro.

Luister hier naar de Formule 1-podcast Pitstop met Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en Etiënne Verhoeff: 

Volledig scherm
Tribune-indeling. © Organisatie

Daarna lopen de prijzen trapsgewijs op. Voor een raceticket in de buurt van start/finish betaal je het meeste met 448 euro.

De precieze data van de GP worden in een later stadium onthuld. Om aanspraak te maken op kaarten moest je jezelf registreren op de website van de GP. De registratieperiode hiervan eindigde gisteren. Tussen 25 en 9 juli kunnen de geregistreerden maximaal 6 tickets aanvragen. Ongeveer een maand later worden de kaarten vervolgens toegewezen. Omdat er waarschijnlijk meer vraag is dan aanbod, is de verwachting dat er geloot zal worden.

René Watzema van Rumag ging in Zandvoort de straat op om te vragen of de bewoners het wel een goed idee vonden dat de Grand Prix terugkomt:

Volledig scherm
Directeur Jan Lammers en Chase Carey van de Formula One Group (midden) bij de presentatie van de GP. Derde van rechts prins Bernard. © ANP