Volledig scherm
Nyck de Vries in zijn bolide. © BSR Agency

De Vries tweede in Hongarije en blijft leider in Formule 2

Nyck de Vries blijft het prima doen in de Formule 2. Hij werd vanochtend in Hongarije tweede in de hoofdrace. De Canadees Nicholas Latifi won, maar loopt amper in op klassementsleider De Vries.

Want die startte van pole position. Dat levert hem naast de 18 punten voor de tweede plek nog 4 bonuspunten op. De Vries gaat, met na Hongarije nog vier raceweekeinden te gaan, comfortabel aan de leiding in het wereldkampioenschap: 192 om 164 punten. Morgen wordt nog een race gereden op de Hungaroring, de kortere variant.

De Vries startte dus van pole, nadat hij gisteren in een natte kwalificatie de snelste was geweest. Hij ging ook goed van start, maar verremde zich in de eerste bocht. Latifi, vanaf plek 3 gestart, kon daardoor binnendoor inhalen.

De Vries probeerde daarna de zogenoemde undercut, als eerste naar binnen voor nieuwe banden in de hoop daarna snellere rondes te kunnen rijden en Latifi voor te blijven als die zijn pitstop zou maken. Maar toen die een paar rondes later ook van banden wisselde, kwam hij opnieuw voor De Vries terug op de baan. Even drong De Vries aan, maar hij moest Latifi uiteindelijk laten gaan en genoegen nemen met een tweede plek. De race eindigde achter de safety car, na een geplofte motor van Ralph Boschung, een coureur uit het achterveld.

,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet heb kunnen winnen", reageerde De Vries. ,,Ik remde iets te laat in die eerste bocht. Misschien had ik Nicholas anders voor kunnen blijven, want het is hier lastig inhalen en de banden slijten harder als je achter iemand rijdt. Maar eerlijk gezegd was Latifi vandaag ook gewoon ietsje sneller.”