Fernando Alonso
Volledig scherm
Fernando Alonso © REUTERS

Alonso testrijder en ambassadeur McLaren

Fernando Alonso is allesbehalve klaar met Formule 1 sinds hij bekendmaakte te stoppen als coureur.  De oud-wereldkampioen blijft bij zijn oude ploeg McLaren betrokken als ambassadeur en testrijder.

 1. Verstappen doet racesimulatie op geslaagde testdag
  'Op de goede weg'

  Verstappen doet racesimula­tie op geslaagde testdag

  Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Max Verstappen, op zijn derde dag in de RB15. En misschien was dat er ook helemaal niet. Hij noteerde 128 rondjes en deed in de middag een soort racesimulatie, compleet met pitstops. Maar in de laatste uren van de zesde testdag in Barcelona werd er toch ineens gesleuteld aan zijn auto en Verstappen kwam pas met nog zo’n twintig resterende minuten op de klok de baan weer op. Hij testte hierin nog wat pitstops.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.