Volledig scherm
Fernando Alonso. © Getty Images

Alonso hint op overstap en gaat IndyCar testen

Fernando Alonso stapt volgende week in een IndyCar. De Spaanse coureur stapt na dit seizoen uit de Formule 1, maar heeft nog niet gezegd wat zijn nieuwe doel wordt. Het ligt voor de hand dat Alonso overstapt naar de Amerikaanse IndyCar-series, om de ontbrekende schakel van de 'Triple Crown' te bemachtigen.

De 37-jarige Spanjaard wil na Grahim Hill de tweede coureur worden die de Grote Prijs van Monaco, de 24 Uur van Le Mans én de Indy 500 heeft gewonnen. Twee van die drie iconische races heeft de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 al op zijn erelijst staan, alleen winst op de 'Oval' in Indianapolis ontbreekt nog. Vorig jaar debuteerde Alonso in de Indy 500. Hij lag zelfs een tijdje aan de leiding, maar viel door een motorprobleem uit.

Alonso stapt volgende week op een circuit in Alabama in een IndyCar-bolide van Michael Andretti. ,,Dat zou ik vorig jaar eigenlijk al doen, maar toen had ik geen tijd. Nu is die kans er wel'', zei Alonso. ,,Maar het is zeker niet zo dat deze dag bepalend is voor mijn keuze voor volgend jaar.''

Magnussen

 Formule 1-coureur Kevin Magnussen kan in elk geval niet wachten tot Alonso stopt met de Formule 1. Hij beschuldigt Alonso ervan dat die zich 'als een god'. Magnussen liet zijn woede de vrije loop nadat Alonso hem tijdens de tweede fase van de kwalificatie had willen inhalen tijdens een snelle ronde. De Deen, die zich niet bij de tien snelste auto's wist te scharen, gooide de deur dicht. ,,Ik ga hem er niet langs laten en mijn eigen rondje opofferen", foeterde Magnussen. ,,Ik weet dat hij denkt dat hij een god is, maar geen denken aan. Absoluut niet."

Alonso maakte het volgens de Deen na de kwalificatie nog erger. ,,Hij kwam naar me toe en lachte me in mijn gezicht uit. Totaal respectloos. Ik kan niet wachten tot hij met pensioen gaat."

Bekijk hier de beelden van de kwalificatie: