Margot Verhaagen nieuwe foto, gebruiken vanaf 1 april 2019
Volledig scherm
PREMIUM
Margot Verhaagen nieuwe foto, gebruiken vanaf 1 april 2019 © Peter Arno Broer

‘De schoonste naam op ’s wereldrond is moeder’

column‘De schoonste naam op ’s wereldrond is moeder’. Dit staat op een oud houten bord met een tekening wat ik ooit voor mijn moeder kocht. Ik kreeg het weer terug van haar. Mooie tekst en voor mij zelf als moeder natuurlijk een waarheid, met een knipoog. 

 1. Rennen om te laat te komen
  PREMIUM
  column marco kamphuis

  Rennen om te laat te komen

  Als je bedenkt dat mijn vroegste zomerherinneringen in Groede liggen, dat mijn ouders later een vakantiehuisje in Yerseke hadden en dat mijn vrouw Zeeuwse is, heeft het nog lang geduurd voordat ik in Zeeland terechtkwam. Maar het is zover, we zijn de eigenaars geworden - tot onze eigen verrassing - van een eeuwenoud huisje in Vlissingen, vlak bij de boulevard, mooier kan het niet, en zodra ik deze regels geschreven heb ga ik een strandwandeling maken, handen losjes in de zakken, pet diep over de ogen tegen de zon, minstens tot aan Dishoek.
 2. Als je een prijs voor godsdienstvrijheid uitreikt... moet je die godsdienst wel serieus nemen
  PREMIUM
  Monnikenwerk

  Als je een prijs voor godsdienst­vrij­heid uitreikt... moet je die godsdienst wel serieus nemen

  ‘Mensen met een Missie’ steunt het werk van Lian Gogali sinds 2011 en zorgde voor de Nederlandse première van The peace agency, een documentairefilm over het leven en werk van Lian Gogali. Zij sprak met de aanwezigen in het Humanity House in Den Haag. Donderdag ontvangt Lian Gogali de Four Freedoms Award voor godsdienstvrijheid uit handen van Jacobine Geel. Maar een kans op een publieksontmoeting zit er nu niet in.