Cocaïne in Zeeland.
Volledig scherm
Cocaïne in Zeeland. © Getty Images/PZC

Cocaïne in Zeeland: corrupte havenarbeiders en duizenden kilo's coke

VLISSINGEN - De cocaïnesmokkel in Zeeland groeit fors. Bijna 7000 kilo werd in 2020 onderschept, met een straatwaarde van zo'n half miljard euro. Het grootste deel werd gevonden in de fruithaven van Vlissingen-Oost. Zeven havenarbeiders uit die haven werden afgelopen zomer opgepakt voor cocaïnesmokkel. In de serie Cocaïne in Zeeland volgen verslaggevers Eldridge Pentury en Bas Bareman deze rechtszaak.

 1. Hij greep me bij mijn nekvel en slingerde me een aantal West-Vlaamse verwijtwoorden naar het hoofd
  PREMIUM
  column Jan Vantoortelboom

  Hij greep me bij mijn nekvel en slingerde me een aantal West-Vlaam­se verwijt­woor­den naar het hoofd

  ‘Geachte heer Vantoortelboom, ik zou graag een overeenkomst sluiten met u. Als ik dit semester een voldoende haal voor Engels, dan krijg ik van u een gesigneerd exemplaar van uw roman His Name Is David. En natuurlijk ben ik bereid ervoor te betalen. Bovendien vind ik uw columns in de PZC uitermate interessant! Ik had al een vermoeden dat u meer was dan een leraar! Dit is fantastisch.’
 2. Het zaalvoetbal professionaliseren, op de Duitse manier
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Het zaalvoet­bal professio­na­li­se­ren, op de Duitse manier

  In 1989 organiseerde Nederland het eerste WK zaalvoetbal. In de finale was Brazilië met 2-1 te sterk, waardoor Oranje genoegen moest nemen met zilver - zoals dat ook met Nederland en WK-finales in het veldvoetbal ging. Een zilveren medaille op een WK, dat zou het startpunt moeten zijn van de verdere ontwikkeling van die sport in Nederland, waardoor je ook op het wereldtoneel een rol van betekenis kunt spelen.
 1. Zou die nieuwe burgemeester van Urk nou spijt hebben?
  PREMIUM

  Zou die nieuwe burgemees­ter van Urk nou spijt hebben?

  Vraagje. Zou die Cees van den Bos er erg veel spijt van hebben dat hij het destijds in zijn hoofd haalde om te solliciteren naar de functie van burgemeester van Urk? Zou hij het betreuren dat hij er nog benoemd werd ook? Laten we wel wezen, Van den Bos, tot voor kort namens de SGP wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland, moet wel het een en ander gewend zijn. Hij komt tenslotte van Bruinisse, een dorp vol vissers en eigenheimers; Bruinisse wordt niet voor niets de republiek Bru genoemd. Wat dat betreft heeft Urk veel weg van Bruinisse. Ook daar veel vissersvolk en eigenzinnige types, van wie er velen net als in Bru des zondags braaf ter kerke gaan.
 1. Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes
  Play

  Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes

 2. Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle
  Play

  Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle