Bij Bistro LaFayette wordt niet met de Franse slag gekookt
Uit EtenDe deur zwaait open en naast een stevige blues uit de speaker en de geur van gegrild vlees komt ons een hartelijk ,,Wees welkom en kom erin!” tegemoet. We zijn neergestreken in Biervliet, bij Bistro Lafayette.
Even zijn we in twijfel; zitten we hier wel goed? Bij de naam hadden we een andere verwachting. Iets met rood-witte kleedjes, fluistergesprekken en Franse chansons. Maar we zitten hier wel degelijk goed en strijken neer aan een tafeltje aan het raam. ,,Wat drinken we vanavond, een biertje, een wijntje, of misschien een bubbeltje?”, vraagt eigenaar Mike ons. Dry January was toch al niet wat we ervan verwachtten, we bestellen een glaasje crémant. Gezien de Franse klassiekers op de kaart, begrijpen we dat we wel degelijk in een bistro beland zijn. We laten ons graag adviseren wat betreft een voorgerecht. ,,De gamba’s, die zijn fantastisch!”, zegt onze gastheer. Ook mijn tafelgenoot zwicht voor hornets. De Hollandse in dit geval, gehuld in een krokant jasje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMUit Eten
Een diepe buiging voor de Thaise soep met tongschar van Moio Beach in Cadzand-Bad
CADZAND - Moio Beach in Cadzand doet het anders dan de meeste strandpaviljoens. Met veel lokale producten en andere bereidingen. -
Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen vraagt energietoeslag te doneren: ‘Meer mensen afhankelijk, maar minder producten’
De Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen vraagt iedereen die zijn energiecompensatie kan missen, de bijdrage naar hen over te maken. De organisatie kan het geld juist nu goed gebruiken. -
Deze informatie kun je allemaal halen uit een kenteken
Een nummerbord is als een ijsberg: er is weinig te zien aan het oppervlak, maar wanneer je een duik neemt in de materie, kun je er veel informatie uit halen. Welke soorten nummerborden zijn er en hoe gebruik je de kentekencheck? -
PREMIUMUit Eten
Bij restaurant Mia’s in Axel is het elke dag feest
Een exotisch ogende patio, een hip en sfeervol terras én een comfortabel restaurantgedeelte. Bij Mia's in Axel gaat dit hand in hand. Bovendien wordt het gecombineerd met Zeeuws-Vlaamse gastvrijheid. -
PREMIUM
Bistro Reynaert moet Kapellebrug op de kaart zetten
Als je bistro Reynaert in het zicht krijgt, ben je er eigenlijk alweer voorbij. En dat moet anders. Horecatijgers Bart de Vos en Denny Mc Taggart zijn vast van plan de bistro stevig op de (land)kaart te zetten.
-
PREMIUM
Wil je in de zomer een perfecte grasmat? Dan is het nu tijd om daar mee aan de slag te gaan
Een gazon in topconditie lijdt veel minder onder hitte dan een gazon dat geplaagd wordt door mos of afgestorven gazonmaaisel. Ook te weinig kalk of voedingsstoffen hebben invloed. Wil je een grasmat die de droogte kan trotseren? Begin dan nu met verticuteren en behandel je gazon met de volgende stappen. -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Rian betaalt 25 euro per maand: ‘Stekker van cv-ketel doe ik er alleen in als ik warm wil douchen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Rian den Haan (62) uit Spijkenisse. -
PREMIUM
Hogere suikertaks maakt biertje zonder of met weinig alcohol ‘onnodig duur’: ‘Dit ontmoedigt de consument’
Vanaf 1 januari gaat de suikertaks fors omhoog voor frisdranken, vruchtensappen en alcoholvrij bier. Bij brouwerij Dutch Bargain in Groede schudden ze het hoofd. ,,Dit ontmoedigt de consument om alcoholvrij en -arm bier te drinken.”